Сериозно подкрепени от над 20 свидетели столичните социалисти „атакуваха" Софийския административен съд, където обжалват резултатите от вота за местна власт в столицата. Тези свидетели са само за днешното заседание, тъй като червените са готови да защитят своята теза с над 300 души свидетели.

„Вярваме в обективността и справедливостта на българския съд", заяви преди заседанието лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Залогът е за демокрацията. От това решение на съда щяло да зависи дали има смисъл да се правят избори оттук нататък. Опорочиха вота на българския избирател, смята още Паргов. По думите му има видими нарушения на изборния процес като неотразен вот и подправени протоколи.

Той отново се оплака от стъкмистиката от миналия местен вот. Около 30 % са били избирателите на отминалите местни избори и според Паргов ако продължава по този нечестен начин да се правят избори, догодина на президентския вот едва ли щели да гласуват повече от 20-25 %. „Повече така не може", категоричен бе той.

Иначе столичните социалисти започват сериозен анализ за загубата си, за да разберат къде и защо са сгрешили. Ще започнем по нов начин, обеща Паргов. Според него Парламентарната група на левицата трябва да е по-активна в законодателния орган и да се възмути.

Иначе БСП-София ще бъде твърда опозиция в столицата. Ако трябва ще излезем и на улицата, закани се още Калоян Паргов.

30 минути след началото на заседанието бе дадена почивка заради нечовешките условия, при които се гледаше делото. Общо взето целият Общински съвет е заинтересована страна по делото. Залата се оказа изключително тясна за присъстващите политици от различни политически формации.

Свидетелите заеха целия коридор пред зала 1,2 и 3, както и коридорите до зала 6. Засиленият медиен интерес утежни и без това „задушевната" атмосфера.

Някои от свидетелите си тръгнаха, тъй като адвокатите им били обяснили, че присъствието им днес няма да е наложително. Други пък коментираха, че гъчканицата в коридорите на Софийския административен съд напомня на зала „Арена Армеец".