Със сериозно разширяване на структурите си и добри резултати на изминалите местни избори се похвалиха  на пресконференция от партия Български демократичен център (БДЦ).

И те спазиха традицията на останалите политически партии и отчетоха пред представители на медиите какво са успели да спечелят на местния вот. „БДЦ разширява структурите си и ние се появихме в общини, в които до момента не сме имали структури - Русе, Силистра, Разград, Монтана, Симитли, Костенец и други", се похвали съпредседателят на партията д-р Красимира Ковачка.

По отношение на самите резултати тя изтъкна, че ще ги раздели на тези, които са за партийната листа на БДЦ, и получените в коалиция с други политически партии. Само със своята листа БДЦ е успял да събере подкрепата на 73 370 българи, а общо с коалиционните си партньори партията е получила 130 хиляди гласа.

С двама свои кметове в Гълъбово и Бобов дол се похвали още д-р Ковачка. Партията вече има лично свои 120 общински съветници, а с тези на коалиционните си партньори - 285.

БДЦ заема едно сериозно представителство в политическия център", разчете резултатите д-р Ковачка.

На тези избори се роди БДЦ", добави и другият съпредседателят на партията Стефан Кенов и увери, че БДЦ вече е една стабилна организация с национално покритие в цялата страна. „Ще бъдем основният контролиращ орган", заяви още той.

„На тези партии доказахме, че има и друга центристка партия, след ДПС, която също може да определя курса на водената политика в България. Всичко вляво и вдясно се разби", убеден е Кенов и отново разчете, че БДЦ вече е втората центристка партия след ДПС.

„Нашите резултати са много по-далеч от тези на ДПС и ние едва ли можем да се явяваме тяхна алтернатива в центъра", опроверга думите на колега си обаче и зам.-председателят на БДЦ Росен Петров и допълни - „Трябва да отдадем дължимото на ДПС, те фактически са трета политическа сила".