Общинската избирателна комисия в Разград не е допуснала нарушение при установяване на резултатите от действителния избор за общински съветници. Това е решението на Административния съд в Разград, с което се потвърди избора на общински съветници в местния парламент в проведените избори на 25 октомври.

В съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс ОИК - Разград е приела и проверила протоколите на секционните избирателни комисии, отчела е резултатите от гласуването в изборния район и е съставила съответния протокол. Според магистратите, ОИК правилно е приложила разпоредбите на Изборния кодекс и правомерно е разпределила мандатите между партиите и коалициите, получили действителни гласове.

Не са установени нарушения при отчитане на преференциалния вот на избирателите. Общинската избирателна комисия правилно е определила поименно избраните кандидати за общински съветници от всяка кандидатска листа.

Решението на съда може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Резултатът от изборите бе атакувано в Административния съд от двама кандидати от листата на Реформаторския блок, които са останали извън местния парламент - Басри Таушанов и Юлия Матева.
Според тях действителни гласове с преференция за тях са отчетени като недействителни и това се е отразило на разпределението на мандатите в Общинския съвет.