Лидерът на „Атака” Волен Сидеров официално е отправил покана до съпредседателите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов за обща кандидатура за президентските избори.

В студиото на предаването „Лице в лице” по БиТиВи атакист номер 1 подчерта, че официално кани Каракачанов и Симеонов на среща-разговор и евентуално коалиране. Днес Сидеров се е срещнал с Валери Симеонов и му е дал папка с официалното си предложение.

Не може да се живее години наред с омраза и непримиримост, заяви Волен Сидеров по повод обтегнатите отношения между него и Симеонов. Лидерът на „Атака” посочи, че са в политиката за идеи, а не заради лични отношения. Вече са се доказали, тъй като и „Атака”, и партията на Симеонов – НФСБ, са влезли поотделно в парламента. Отсега нататък следвало или още разпарчетосване или обединяване. Сидеров се надява на обединение.

Той посочи, че не е имало някакъв конкретен очертан конфликт за разделянето с Валери Симеонов, който е и негов кум. По-скоро имали някакви разминавания и недоразбирания.

Волен Сидеров е категоричен, че е дошло времето отношенията между двамата да се преосмислят и да кажат за какво са в политикатада си мерят химикалките или за нещо по-добро.

Атакистът обясни, че ако се стигне до коалиране, президентските избори ще са само тест за последващите парламентарни избори.

Валери Симеонов се е отнесъл коректно със Сидеров при днешната им среща, когато му е била връчена папката с официалната покана за разговори. Лидерът на „Атака” се надява на разум от страна на патриотите.

На въпрос дали би се кандидатирал за президент, Сидеров отговори, че ако само неговата партия издига кандидат, би било нормално това да е той. Ако обаче се стигне до договаряне на обща кандидатура, ще решат коя да е тя. Можело да бъде и надпартийна.

По думите на Волен Сидеров такава окрупнена формация може да е от полза на който и да е премиер, за да се направи поведение тип „Виктор Орбан”. Той смята, че има нужда от патриот президент и повече суверенитет.

Запитан дали ще има предсрочни парламентарни избори, Сидеров заяви, че всички чакат президентските избори. Той припомни, че ГЕРБ са отложили за септември кандидатурата си. Гледат дали ние ще се обединим. Ако се обединим, може самият Борисов да излезе, може някой друг. След президентските избори ще започнат да се обсъждат предсрочни избори, коментира Волен Сидеров.

Самият той не мисли да гласува на референдума, защото бил популистки и въпросите са популистки. Първо трябвало да се промени законът за референдумите и после да се питат хората. Хората да си помислят дали не ги подвеждат с нещо, което звучи примамливо, но всъщност е застопоряване на олигархичния модел, призова Сидеров. Той попита не е ли по-важно да се питат хората дали искат проект като „Южен поток” или американски бази у нас.