Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения. Това заяви пред БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който вече е общински съветник в Столичната община.

Той посочи, че ще организира граждански протести против намерението на кмета Йорданка Фандъкова и общинския съвет да вдигнат данъците на автомобилите.

Според него идеята на ГЕРБ не е добра, тъй като постъпленията в държавната хазна били достатъчни.

Сидеров не подкрепя и план-сметката за парите за чистотата, която предстои да бъде обсъдена в общината на 30 декември. Причината по негови думи била, че нямало никакво позоваване на база на какво се изчисляват въпросните 67 млн. лв. "Чии са тези фирми, има ли, няма ли корупция? Защо толкова скъпо струва чистотата на София, която в крайна сметка не е чиста?", запита той.

Изхвърлиха "Атака" от Обединените патриоти
Обновена

Изхвърлиха "Атака" от Обединените патриоти

Каракачанов: Всяко нещо си има край. Няма смисъл от тази агония и трагедия

Сидеров бе категоричен, че "Атака" няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет. Той напомни, че партията му е била чaст от Tройната коалиция "Патриоти", която е сключила споразумение с ГЕРБ за управление на държавата.

ГЕРБ стимулира изолирането на "Атака", тъй като станахме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент - отвертката и клещите, заяви той. По негови думи именно ГЕРБ са основният виновник "Атака" да не е в управлението.

Относно оставката на социалния министър Бисер Петков Сидеров коментира, че той отдавна е трябвало да бъде отстранен. По негови думи това министерство не е социално, а по-скоро работещо за чужди НПО-та. Той добави и че може да направи критичен анализ на всяко едно от министерствата в кабинета на Бойко Борисов.

Според Сидеров за сваляне е и силовият министър Красимир Каракачанов.

"Отдавна ми дават сигнали за крупни далавери във военното министерство. Ще ги подредя в една папка и ще ги дам на новия главен прокурор, който ми казват, че бил много добър", закани се той.

По отношение на протестите срещу издигането на Валери Симеонов като зам.-председател на Народното събрание лидерът на "Атака" заяви, че бившият му коалиционен партньор не трябва въобще да заема някакъв видим пост в политиката.

Трябва да направя едно извинение, защото аз съм до голяма степен виновник той да е и в политиката, и в парламента, посочи Сидеров.

Каракачанов и Симеонов един преврат не можели да направят като хората

Каракачанов и Симеонов един преврат не можели да направят като хората

Чуколов категоричен, че така трошат коалицията