Волен Сидеров възнамерява да даде тласък на работата на парламентарната комисия за контрол над ДАНС. Според него, въпреки че тя съществува вече два мандата, работата й е недостатъчна.

Лидерът на „Атака" поема председателството на комисията, което е на ротационен принцип. Досегашният председател на комисията беше лидерът на ДСБ Иван Костов.

Като председател Волен Сидеров смята отново да извади делото „Галерия" и да разследва изтичането на информация.
Трябва да престанем с това олигофренично обяснение „пуснаха ми го пощата", бе категоричен лидерът на „Атака", визирайки обяснения от вестник „Галерия".

Според него службите през целия преход са били използвани всъщност за политически натиск, като често са използвали и медиите. Затова Сидеров каза, че трябва да бъдат разследвани и медийните босове и милионерите сред тях. По думите му, въпреки че някои от тях са милиардери, те много обичат да пишат за депутатските заплати и кюфтета.

А в барчето на Народното събрание не можеш да се доредиш от журналисти", каза депутатът. Според него няма нищо толкова лошо в едно прокурорско разследване и проверка, стига тя да извади истината.

Парите и информацията в медиите трябва обаче да бъдат разследвани, за да се прекрати използването на журналистиката като политически инструмент. С думите си Волен Сидеров визира и журналистката от в-к „Труд" Валерия Велева и връзките й с лидера на ДПС Ахмед Доган. „Има данни за търговия на влияние", посочи Волен Сидеров.

Също така като председател на комисията в парламента Сидеров смята да доведе разследването около фигурата на Алексей Петров до край - все още не е отговорено на въпроса ясно и категорично какво точно е правил Алексей Петров в ДАНС, кой го е назначил и каква е била неговата функция.

Волен Сидеров като председател на тази комисия ще поиска конкретен отговор и информация по въпроса. По думите му явно Петров е бил назначен по времето на Емануил Йорданов и правителството на Иван Костов, така че отговори трябва да дадат те и Атанас Атанасов.

Волен Сидеров отказа да отговори на въпроса дали смята Алексей Петров наистина за „глава на октопода", посочвайки че за тази работа има прокуратура и съд, но каза: „Има достатъчно сериозни улики, че този човек е бил замесен в престъпна дейност."

Според Сидеров вече има признаци, че работата на ДАНС се нормализира и службата вече не се използва за политически цели, но има посоки, в които трябва да се работи много по-интензивно. „Необходима е по-интензивна и целенасочена работа както на комисията, така и на самата служба", каза депутатът.

Като сериозна насока, която трябва да се подхване това е контраразузнаването, която всъщност, по думите на Волен Сидеров, е и основната функция на ДАНС. „Това е нещо, което е останало на заден план, понякога и напълно съзнателно през годините на прехода", обясни лидерът на „Атака".

Според него има две сериозни направления - пантюркизмът и панислямизмът, които са напълно занемарени, а те представляват реална опасност за страната ни. По думите му крайно време е страната ни да изработи национална стратегия за сигурност, която да бъде лишена от сантименти и партийни влияния, за да може ДАНС да изпълнява най-важните си задължения.