Настоявам колкото е възможно по-бързо да стигна до съд, за да се изяснят нещата и да се разбере, че онова, в което бях медийно обвинен, е една раздувка и скалъпена история.

Няма как да бъде доказано, че съм ударил полицай Колев, тъй като това просто не се е случило, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на влизане в Столичното следствие, където той е за призован за първи път след инцидента на летище Варна, станал в началото на годината.

Сидеров сам извика журналистите пред Следствието, за да разкаже повече за "странното" според него досъдебно производство. Той настоя колкото е възможно по-бързо производството да стигне до съдебна зала, за да се изяснят нещата и да стане ясно, че става дума за медийна раздувка и скалъпена история.

Още на 22 януари свалих имунитета си, а днес сме 12 март, коментира Сидеров на влизане в сградата на следствието. Почти два месеца не ме викат, а днес идвам в резултат на призовка, в която пише, че ще бъда обвинен, обясни той. По думите му призовката дори не е връчена по надлежен ред и не е получена лично от него. Има и теч на информация, тъй като много журналисти знаели предварително кога лидерът на "Атака" ще бъде извикан, а освен това в медиите се появили и показанията на стюардесата в злополучния самолет, което според Сидеров е изключително нередно.

Учудване и възмущение у него предизвиква и фактът, че цели четирима души от парламентарната група на националистите, които са били на въпросния самолет и са преки свидетели на случката до днес не се разпитани. Показанията дадени от други във Варна пък са взети неправомерно и нямат стойност, тъй като при лица с имунитет те трябва да се взимат от следовател, а не от обикновено полицаи, посочи Сидеров.

Нямам какво да крия и поради тази причина идвам въпреки всички странности, посочи той. Лидерът на "Атака" обяви, че все още не може да си обясни как е възможно да бъде гръмотевично обвинен от всички медии, а също и от говорителят на Главна прокуратура.

По отношение на самата случка той още веднъж повтори, че "лъжесвидетелствата на полицай Колев са смехотворни". Това е 120-килограмов юнак, трениращ бойни изкуства, а аз с моите 70 килограма така съм го ударил, че залитнал и почти паднал, коментира Сидеров и обяви, че подобна теза е доста ласкателна за неговата сила, но все пак не е достоверна.

Истината е, че той е бил предизвикан, а полицията не е реагирала адекватно, като е отказала да му каже името на човека, който го е обидил. "Държаха се като служители на безредието", анализира Сидеров поведението на полицаите на летище "Варна".

Порочна практика е полицаи да лъжат, но това ще му тежи на съвестта, посочи лидерът на "Атака" и прогнозира, че един ден ще стане ясно кой е подбудил Колев да дава лъжливи показания.
"Всичко ще излезе наяве, но ще мина през дълги години процедури. Участвал съм вече в тази пиеса", посочи той и припомни, че голяма част от коментиращите го днес пропускат да споменат, че делото за инцидента на магистрала "Тракия" през 2006 година е завършило с оправдателна присъда на три инстанции.

Върху него обаче е лепнато петно, което се случва заради политически подбуди, за да се отдръпнат хората, които му имат доверие, обясни Сидеров. Всичко това се случва именно на него, защото не си мълчи и не се примирява с обидите.
"Щеше да е минало и заминало, ако го бях преглътнал. Това е отклонение от основната ми работа, но в крайна сметка явно е част от онова, през което трябва да премина, за да съм аз", обясни Волен Сидеров.

С най-леката мярка за неотклонение - подписка, около час по-късно Волен Сидеров напусна Столичното следствие. Лидерът на "Атака" потвърди, че е получил постановление за привличане за обвиняем.

Той обаче си е запазил правото да даде показания, след като бъдат разпитани четиримата му колеги, които до този момент не са дали показания.
Това са депутатите Иван Димитров, Калина Балабанова, Димитър Димов  и Николай Александров.

Имаше бърза реакция от страна на следователите и още за петък имаме уточнение, че те ще бъдат разпитани. След това и аз ще дам показания и ще имаме пълната документация", потвърди Сидеров и посочи, че е удовлетворен от тази реакция.

Той е обвинен в хулиганство и лека телесна повреда, стана ясно официално след напускането му на следствието. "Категорично съм убеден, че не съм удрял полицай, не съм извършвал хулигански действия и това ще бъде доказано в съда", завърши в спокоен тон Волен Сидеров.