Кирил Ананиев е новият здравен министър, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БТВ. Сидеров очаква по-дълбочинни концепции, а не просто "Добър ден, аз съм еди-кой си".

"Имаме финансист, бюджетар, който е доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финансите. Може би по-добрият вариант е след толкова медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър", коментира Сидеров.

Министърът е политическо лице, а политиките, които ще прилага, трябва да са на база решенията на управляващата коалиция, а Ананиев е лична кандидатура на Борисов, приета от останалите лидери на мнозинството, допълни лидерът на "Атака".

Кирил Ананиев е добре премислен политически избор, смята финансист

Кирил Ананиев е добре премислен политически избор, смята финансист

"Не е нормално болниците да бъдат 400 на този брой население"

По темата за приватизацията, Сидеров коментира, че ревизията е залегнала в програмата на партията от 2005 г., но сега инициативата идва от Бойко Борисов. Сидеров счита, че приватизацията е протекла по криминален начин и е важно това да се види.

"Питайте председателя на ГЕРБ дали тази коалиция не върви по-гладко, отколкото предишната", коментира Сидеров темата със заканите на ДПС спрямо националистите във властта.

Каракачанов зове: ДПС да демонтират чешми в прослава на турски терористи вместо патриотите

Каракачанов зове: ДПС да демонтират чешми в прослава на турски терористи вместо патриотите

ДПС били гневни, защото за пръв път не били трета политическа сила

Лидерът на "Атака" сподели, че е говорил с Борисов и с ръководството на ГЕРБ и те го уверили, че нито един европейски фактор не е отправял забележки заради участието на "Обединени патриоти" в коалицията.