"Атака" утвърждава кандидат-президентската двойка

До идеята за издигането ми се стигна след допитване до читателите на вестик "Атака", призна в предаването "Коритаров live" по Нова телевизия лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той уточни, че е предлагал на Петър Стоянов и на Красимир Каракачанов да се създаде единен фронт срещу Първанов и на предстоящите избори да се излезе с единна кандидатура, която да не е партийна. 
Сидеров добави, че е имал предвид една личност, която се ползва с авторитет, но отказа да назове името й.

"Това щеше да е тактически мач и след него можеше всяка партия да си отиде в своето пространство, без да има призиви, че трябва да се обичаме," подчерта още Сидеров. 

Лидерът на Атака изброи основните критики срещу Първанов, като това, че не се е противопоставил на ограбването на България,на управлението на ДПС. Сидеров подчерта и че Първанов е част олигархичната върхушка в БСП, от която са и Румен Овчаров и Румен Петков. Политикът припомни, че Петков два пъти е бил начело на щаба на Първанов

Като критика Сидеров посочи и това, че Първанов не е отнел българското гражданство на  Адем Кенан, който в писмо до вестник "168 часа" нарече българите "нация от изроди".

На въпрос на водещия Коритаров каква е оценката на Сидеров за Неделчо Беронов, лидерът на Атака заяви, че не познава кандидата на десните, но че за момента не е чул негово мнение. Освен това Сидеров уточни, че Беронов е безсилието на някои десни партии, чиито лидери се изплашили да се кандидатират.

Сидеров обяви също, че ако бъде избран, ще разобличи управлението на сегашната коалиция, ще сезира Конституционния съд за нарушения, направени по време на избирането на сегашния кабинет. Освен това Сидеров обеща създаване на Извънреден орган - разследващо бюро, което да направи капитулация на разграбеното от страната ни, така както в Германия върнаха парите, преведени в швейцарски банки на сметки на ЩАЗИ.

На въпрос дали Сидеров ще застраши членството ни в ЕС, ако бъде избран за президент, лидерът на Атака отговори, че "такива шокове ни чакат..." Сидеров подчерта, че това не е еврофобия, а реализъм.
Освен това той уточни, че в Европейския съюз се води дебат за реформирането му - за превръщането му от пирамидална структура в държава на нациите.
И в тези разговори участват лидери на националистични партии от други държави, които са признати и се ползват с авторитет и голяма подкрепа, добави още Сидеров.