Партия „Атака" няма да изключва депутатите, за които бяха изнесени данни, че са били сътрудници на репресивния апарат по времето на тоталитаризма.

Това стана ясно от интервю на лидера на партията Волен Сидеров за предаването „Коритаров лайв" по Нова телевизия.

Той коментира, че партията му няма представител в комисията по досиетата и не е виждал лично документите за агентурното минало на депутатите от „Атака".

„Разузнавачи и контраразузнавачи от бившата Държавна сигурност, работили срещу дейността на Турция", са добре дошли в партия „Атака",  заяви Сидеров.     

„Бил съм против тази система, но сега, от дистанцията на годините, мисля, че трябва да се отнасяме философски." - допълни лидерът на националистите.

Според него не е трябвало досиетата да бъдат отваряни тъй като това но си заплаха от „разграждане на държавността".

Припомняме, с листата на партия „Атака" в парламента влязоха седем сътрудници на бившата ДС, но по-късно трима от тях станаха независими.
От сегашния състав на парламентарната група на националистите с досиета са Ваню Хърков, Георги Георгиев, Станислав Станилов, Тодор Батилов.

Ваню Хърков е бил агент Никола, вербуван през 1981 година към ДС Бургас. Снет от отчет през 1990 година.
Георги Георгиев е вербуван през 1987 година като агент Огнян. Снет е от отчет през 90-а.
Станислав Станилов е вербуван през 1986 като агент Светлин към Второ главно управление. Снет е от отчет през 1990 година.
Тодор Батилов е щатен служител към следствен отдел МВР Бургас. През 1988 година е изпратен на едномесечен курс за повишаване квалификацията на следствени ръководни работници по ДС във ВКШ на КГБ-СССР. Уволнен е по собствено желание през 1992 година.