Лидерът на НФСБ Валери Симеонов на шега подхвърли на Волен Сидеров да се откаже, тъй като ще е водач в един от най-оспорваните райони на София - 25-ти МИР. Там атакистът ще се сблъска с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на БСП Корнелия Нинова.

В отговор Сидеров на свой ред не на шега заяви пред журналисти, че все още обмисля участието си в изборите. "Действително не бях много сигурен въобще дали да се кандидатирам. Все още не съм решил окончателно", каза той след представянето на водачите на листите на коалицията за участие в предсрочните парламентарни избори.

Относно конкуренцията си Сидеров изтъкна, че това са сериозни политици, всеки със свой принос в политиката.

"Голямо предизвикателство за мен. Ще бъде много сериозно предизвикателство. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова, и Светльо Витков са хора със силни позиции", каза още Волен Сидеров.

Според лидера на "Атака" няма да е скучно в тази компания. "Надявам се това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификация, обвинения и подхвърлени махленски нападки. Сега чувам такова нещо. Не чувам идеи. Доколкото има идеи - те са повторение на това, което "Обединени патриоти" вече са излагали. Има един вариант само аз да говоря в 25-ти район, тъй като и ГЕРБ и БСП повтарят същите неща като нас, а Светльо Витков да пее през това време", заяви Сидеров.

Сидеров сподели още, че е провел разговор с колегите си от коалицията, които изразили мнението си, че ако той се откаже, това ще е демотивиращо за избирателите на "Атака".

Патриотите разпределили по равно участието си в листите на коалицията

Патриотите разпределили по равно участието си в листите на коалицията

Валери Симеонов е водач в София и Бургас

От своя страна съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че ще докажат, че се борят не за третото място, което всички им дават, а се борят за едно от първите две места.

Той коментира, че коалицията "Обединени патриоти" е била посрещната много добре от българските избиратели и това се доказвало с резултатите от проведените президентски избори.

Лидерът на ВМРО припомни, че коалицията има за своя цел да покаже, че има алтернатива на досегашния модел на конфронтация и противопоставяне между леви и десни.

"27 години игричките на ляво и на дясно доведоха до това, че нацията е разделена на враждуващи лагери и за това вина имат политическите партии, които го направиха. Тези, които и днес обясняват, че едните са десни, а другите леви. За съжаление тази кампания, наблюдаваме същата тенденция. С още по-голямо съжаление наблюдаваме, че някои от медиите се опитват да обслужват тази игричка, да правят дебат само между ГЕРБ и БСП", каза още Красимир Каракачанов.

Според него се повтарял сценарият от президентските избори да се представя основно сблъсъкът между ГЕРБ и БСП, като се игнорират другите играчи.

"Залагаме на активна предизборна кампания", категоричен бе лидерът на ВМРО.