Волен Сидеров определи смъртните заплахи, които получи вчера като продължение на тормоза срещу неговата личност, заради правилните му политически действия.

Той обвърза заплахите с приключилото преди броени дни дело срещу него и жена му Капка Сидерова, което по думите му „имаше за цел да провали усилията ми в политиката".

Някой е преценил, че тормозът към мен трябва да продължава в друга форма, каза още той.

Припомняме, писма със заплахи за убийство към лидера на „Атака" Волен Сидеров, Павел Шопов и Антон Сираков получиха вчера в централата на партията.

Подателят на заплахите е посочил като свой адрес адреса на Съдебната палата и се е подписал с името Волф Грау с български букви, което на немски означава „сив вълк".

Волен Сидеров е предупреден с посланието: „Смъртта е вече вътре в тебе. И няма спасение. Остава ти по-малко от месец".

Депутатът от „Атака" коментира пред Нова телевизия, че подателят не е някакъв болен мозък. Според него обаче, ако някой иска да прави нещо, той няма да те предупреждава.

За Сидеров тези заплахи са свидетелство, че е на прав път, като политика и като и действия и ще продължа да действа по този начин. Обаче няма да приеме заплахата лекомислено и ще помисли за охрана.

Бойко Борисов, Ахмед Доган от край време ходят с охрана и хората даже не ги питат какво ги застрашава.

Сидеров коментира и, че политически отговор на заплахите трябва да се търси. Според него са необходими отговорни, синхронизирани действия на опозицията, които трябва да бъдат обединени в един предизборен блок.

Обединяване на всички опозиционни български партии в една бюлетина, за да се измести това управление, което е сега.

Ако всеки играе сам за себе си, след изборите например Борисов ще трябва да наруши, това което е казал или да отиде в опозиция . Ще се наложи да направи тежък компромис за коалиция с ДПС И БСП.

Определено обединена опозиция в България в момента няма. Опитвам се да водя диалог с опозицията, но те не искат да разговарят по този въпрос, поясни Сидеров.

Всички социологически данни сочат, че Атака със сигурност ще влезе в парламента и още повече, че е възможно да стане втора политическа сила.

На въпрос, защо при такава добра позиция от „Атака" все още искат предизборен блок, Сидеров отговри, че има чувството за отговорност за това, което прави и не иска да спазарява срещу облаги това, което е постигнал. Длъжен съм да призовавам за предизборен блок, каза още той.