Лидерът на Атака Волен Сидеров съзря заговор срещу премиера Бойко Борисов от близки около него хора. Опасенията си той сподели преди коалиционния съвет в МС, които трябва да реши съдбата на тримата министри за които подадоха оставка.

Аз започвам да подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него, коментира националистът. Оставки на министри аз не приемам, премиерът ги приема и има право на това, изтъкна той.

Сидеров би сменил всички министри, ако е Борисов

Сидеров би сменил всички министри, ако е Борисов

Той ще подкрепи премиера, ще му се довери, в коалиция трябва да си коректен

Атакистът недоумява какво ще решава съветът днес и какъв бил смисълът от него. Един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да каже "Не,това не е вярно", критикува Сидеров липсата на реакция след изявленията на Валери Симеонов.

Значи са съгласни, тогава всичките 19 министри да си ходят, значи са измъчвани от една диктатура и рушене на държавността, иронизира атакистът. Именно това щял да предложи на Борисов.

В обща позиция на коалиционния съвет се обединяват патриотите

В обща позиция на коалиционния съвет се обединяват патриотите

При рокади по върховете на властта с месеци спира работата на администрацията

Освен това, по думите му Валери Симеонов не работел за здравината на патриотичната коалиция. Сидеров иска отговор от лидера на НФСБ иска ли рушене на коалицията и с кого действа в тази посока.

Думите на Симеонов се поемали от реформатори като, както той каза раданкъневци, Атанас Атанасовци, Иво Прокопиев, Николай Ненчев. Те искали реванш. Волен Сидеров сподели, че не намира подкрепа от Борисов и Каракачанов за отстраняване на Валери Симеонов от властта.

За оставките най-важно е мнението на Борисов

За оставките най-важно е мнението на Борисов

Засега Ангелкова остава министър на туризма, всяко правителство е с мандат, коментира Дончев