В обща позиция на коалиционния съвет се обединяват патриотите, "аз не виждам лична вина в министрите, които подадоха своите оставки", коментира пред НоваТВ зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Когато има рокади по върховете на властта, това спира работата на администрацията по няколко месеца, ако октомври се изберат нови министри, докато се стиковат нещата, има и празници и администрацията няма да работи до януари, обясни той. 

Премиерът Борисов е в пълното си право да поиска от своите министри оставки, когато не е доволен от работата им, най-нормално е да го обсъди с коалиционните си партньори, коментира Джамбазки.

"Не виждам лична вина в поведението на министър Николай Нанков, който е изключително одобряван не само от кметовете на ГЕРБ - изключителен професионалист и човек, който си разбира от работата, той е поне 10 години в това министерство", добави той. 

"Убеден съм, че не е трудно да се разбере кога е ремонтиран, кой е изпълнителя, кой е възложителя - тези хора трябва да бъдат разследвани и те трябва да бъдат наказани, ако имат някаква вина", заяви зам.-председателят на ВМРО.

Сидеров би сменил всички министри, ако е Борисов

Сидеров би сменил всички министри, ако е Борисов

Той ще подкрепи премиера, ще му се довери, в коалиция трябва да си коректен

Нямаме единна позиция по отношение на оставките на тримата министри (Нанков, Московски и Радев - б.р.), защото има хора, които ги защитават. Ако бях на мястото на премиера Бойко Борисов, щях да сменя всички министри.

Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров вчера. Преценката за оставките е на премиера, защото той има нужната информация, преценява, а ние трябва да се доверим на неговото мнение.

"Важното е какво се прави, а не дали ще се сменят трима, четирима или петима министри", изтъкна шефът на "Атака" и добави, че ще подкрепи решението на Борисов.

Според вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, оставките на министрите Радев, Московски и Нанков са прибързани и вината за катастрофата край Своге не бива да се поема лично от тях. Каракачанов обеща, че на следващия Коалиционен съвет няма да отиде със синя каска.

"Право на Борисов е да си сменя министрите. Ако той поиска смяна и на тримата, специално ние от ВМРО ще го подкрепим. Аз лично смятам обаче, че не е необходимо и тримата да подават оставки", подчерта Каракачанов.

Оставките на Радев, Московски и Нанков са прибързани, вярва Каракачанов

Оставките на Радев, Московски и Нанков са прибързани, вярва Каракачанов

Тримата министри вършат добре работата с

Припомняме, според Волен Сидеров миналата сряда, цялата пресконференция на НФСБ от 3 септември по обяд е била подчинена на това той да не е председател на групата на патриотите в парламента.

Само час преди изявлението на Волен Сидеров, третият партньор в патиротичната коалиция Красимир Каракачанов призова пък за обединение.

Припомняме, напрежението в голямата коалиция се повиши, след оставката на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - във връзка с тежката катастрофа край Своге, която отне живота на 17 души.

На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция е стои лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов.

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи. Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

От ВМРО поискаха коалиционен съвет заради оставките, а Каракачанов през цялото време призоваваше към диалог.

Валери Симеонов постави условия, за да остане във властта

Валери Симеонов постави условия, за да остане във властта

Имаме проблем в коалицията, призна вицепремиерът и постави условия и към Борисов, и към Волен Сидеров

Отношенията вътре в "малката коалиция" на Обединените патриоти от месеци наред не са много стабилни, след явните противоречия и взаимните нападки между Валери Симеонов и Волен Сидеров. Сидеров не веднъж предупреждаваше, че смяната на вицепремиера е възможна.

Конфликт имаше както за проверките и шума по Черноморските курорти, така и по отношение на взаимоотношения с бизнесмените Диневи, както и покрай кризата с Търговския регистър и назначението на нов шеф на Агенцията за вписване.

Преди това пък в последните дни от парламентарния сезон - между патриотите напрежението достигна дори до физическа разправа. Така завърши спорът между председателя на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров и депутатите от НФСБ и вицепремиерът Валери Симеонов, от друга страна.

Още тогава Волен Сидеров заговори и за смяна на правителството, тъй като според него вицепремиерът Симеонов върши недопустими неща. Именно тогава Сидеров организира проверка на проверките на Валери Симеонов по Черноморието и заяви, че вицепремиерът тъпче и унищожава български бизнес с болшевишки методи.

Напрежението се отразява и в т.нар. голяма коалиция, което накара премиерът Борисов да се закани покрай противоречията за акциза на бездимните цигари: с техните камъни по тяхната глава.

Стабилността надделя над емоциите на патриотите
Обновена

Стабилността надделя над емоциите на патриотите

Да, ние сме емоционални, но не сме глупаците..., заяви Каракачанов