Лидерът на НФСБ Валери Симеонов иска премиерът Бойко Борисов да се включи в консултациите на партийните субсидии. Това стана ясно от коментара му пред медиите в парламента.

Всяка партия трябва да бъде представена достатъчно стабилно, сериозно и отговорно, смята той. Темата обаче не трябвало да бъде атрактивно и енергично представяна от медиите, защото нямало нищо ново.

Много повече пари са давани за други неща, но някак си те не се коментират, посочи още Симеонов. Не виждам смисъл от поддържането на неистов интерес към тази тема, каза лидерът на НФСБ. Ще поискаме ГЕРБ да бъде представена достатъчно отговорно и сигурно, подчерта той.

На Пеевски управляващите са му смешни

На Пеевски управляващите са му смешни

"Какви консултации на приети закони?", недоумява той

Нежеланието на ДПС да участва той определи като бягство от отговорност.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че ДПС няма да участва в разговорите на ОП за субсидията. Според Делян Пеевски било смешно да се провеждат консултации за вече приети закони. 

След като на първо четене депутатите одобриха за намаляване на партийните субсидии за 1 лев, се проведе Коалиционен съвет за обсъждане на субсидиите, на който бе решено, че ще се търси общо мнение.

ДПС предложиха да падне тавана на даренията за партиите и финансиране по американски модел. От НФСБ заподозряха, че ГЕРБ и ДПС са се сближили. Според Валери Симеонов има опасност американския модел да стане "африкански".

От ГЕРБ са склонни на дебат за субсидиите
Обновена

От ГЕРБ са склонни на дебат за субсидиите

БСП изхарчили 6 млн. лв., ОП умуват, "Воля" подкрепят намалението

Във вторник стана ясно, че ГЕРБ първи са възстановили парите от надвзетите субсидии.

Ден по-късно от БСП обявиха, че нямат пари в касата за да върнат надвзетите субсидии и те ще им бъдат удържани от следващата субсидия.

Днес пък от ДПС също заявиха, че вече са върнали надвзетата субсидия.