ДПС днес е върнало надвзетата субсидия. Това стана ясно от коментара на лидера на партията Мустафа Карадайъ и депутатът Делян Пеевски в парламента.

Формацията категорично няма да участва в разговорите на ОП за субсидията. Въпросът бил приключен. Тя процедурата приключи, обясни Мустафа Карадайъ. Няма какво да обсъждаме, отсече той.

На приети закони какви консултации, това е смешно, обяви и Делян Пеевски за разговорите, инициирани от ОП.

От ГЕРБ са склонни на дебат за субсидиите
Обновена

От ГЕРБ са склонни на дебат за субсидиите

БСП изхарчили 6 млн. лв., ОП умуват, "Воля" подкрепят намалението

Това е смешно, което се случва в момента, подчерта той. На второ четене в комисия е решено субсидията да е един лев. За ДПС няма парламентарна техника, по която това да се промени.

Разговорите с управляващата партия приключиха, категоричен бе той. Ако те не си държат на думата, това си е техен проблем, заяви Пеевски. ДПС винаги прави, каквото казва, да видим ГЕРБ, допълни депутатът.

На въпроса на News.bg за отрязаната идея на ДПС за диференцирано ДДС на някои стоки, Пеевски коментира:" Щом са попарили българските деца и детските градини, да са живи и здрави".

Пеевски дойде в парламента в деня на консултациите за субсидиите

Пеевски дойде в парламента в деня на консултациите за субсидиите

ДПС обаче няма да участват в разговорите

Припомняме, след като на първо четене депутатите одобриха за намаляване на партийните субсидии за 1 лев, се проведе Коалиционен съвет за обсъждане на субсидиите, на който бе решено, че ще се търси общо мнение.

ДПС предложиха да падне тавана на даренията за партиите и финансиране по американски модел. От НФСБ заподозряха, че ГЕРБ и ДПС са се сближили. Според Валери Симеонов има опасност американския модел да стане "африкански".

Във вторник стана ясно, че ГЕРБ първи са възстановили парите от надвзетите субсидии.

Ден по-късно от БСП обявиха, че нямат пари в касата за да върнат надвзетите субсидии и те ще им бъдат удържани от следващата субсидия.