Делян Пеевски и колегите му от ДПС със социални законопроекти. Депутатът излезе от стаята на ПГ и обяви новите си законодателни инициативи.

Той предлага ДДС за хляба да падне на 5%. За лекарствата още мислел каква данъчна ставка да предложи. От думите му стана ясно, че иска и безплатни детски градини.

Той остави колегите си Йордан Цонев и Хамид Хамид да разяснят идеите пред медиите, но журналистите го подгониха и оставиха двамата депутати сами. Идете колегите да ви обяснят, призова Пеевски. Посочи обаче:"Всички неща, които съм предлагал, са сериозни".

Пеевски е на работа втори ден, охранява го НСО

Пеевски е на работа втори ден, охранява го НСО

И левицата се завърна. "Бяхме ви забравили отпечатъка, господин Стойнев", шегува се Караянчева

Всяка сутрин ли ще е така, пошегува се Йордан Цонев с медийния интерес около колегата си Пеевски. "И Мадона да беше, нямаше да тичате толкова", пошегува се той с медиите, които преследваха Делян Пеевски.

Иначе ДПС обмисля диференцирано ДДС и за книгите. Предстоят срещи със съсловните организации.

Не искаме да бъдем популисти, поясни Цонев. Трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим, увери депутатът. Основното, на което ще акцентира партията, е пакет за детските градини. Иска и строителство на детски градини от бюджета. Идеята на партията е парите за саниране да се пренасочат в тази посока.

ДПС не спира с плановете дотук. Обмисля мерки за реално облекчаване на бизнеса. Цонев иска да се скъси пътят на инвестицията. Той обаче е скептичен, че с намаляване на ДДС ще паднат цените. Затова партията иска разговори и само ако има понижение на цената, тогава ще се бори за тези идеи.

Делян Пеевски идвал рядко в НС от съображения за сигурност

Делян Пеевски идвал рядко в НС от съображения за сигурност

Ахмед Доган е икона, заяви Йордан Цонев