Валери Симеонов готов "да накаже" хазарта и с ДДС от 20%. Вицепремиерът получи принципна подкрепа от партия "Воля" по законодателните инициативи на НФСБ.

Той не е изненадан от съпротивата срещу закона за хазарта. А за петицията срещу закона, която е под надслов "Не посягайте на мечтите на хората", вицепремиерът изтъкна: "Това ми звучи като стадо акули, които призовават: "Не посягайте върху мечтите на малките рибки".

Припомняме, след анонсираните от вицепремиера промени за хазарта и ограниченията за реклама на хазарт, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и няколко телевизии, членове на АБРО, както и Футболния съюз се обявиха против. Вчера бе разпространен и видеоклип, в който се опровергават някои от тезите за подготвяни рестрикции за хазарта. На този етап Валери Симеонов има принципната подкрепа на ГЕРБ в парламента. Десните партии извън парламента предложиха и свой вариант за промени в закона.

Симеонов се обяви срещу рекламирането на хазарт

Симеонов се обяви срещу рекламирането на хазарт

По този начин възпитаваме децата, а и българите като цяло, че не е нужно да се трудят и образоват, а ще печелят търкайки картончета

Затова и Валери Симеонов иска да подкрепи всеки данък, с който ще бъде обложен хазарта. Българският спортен тотализатор като единствен законен е в неизгодно положения спрямо другите играчи. Вицепремиерът е склонен и да се наложи 20% ДДС. Заради кампанията срещу закона Симеонов е готов да отговори с принципа "каквото повикало, такова се обадило".

"Воля" подкрепят културата с промени в хазартния закон

"Воля" подкрепят културата с промени в хазартния закон

Чалгазацията на нацията плаши Марешки

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки е доволен от диалога. Има съгласие по туристическите мерки на Симеонов за налагане на такса на апарт хотелите. За преместваемите обекти в курортите Марешки също дава рамо на НФСБ.

За пушенето като абсолютен трезвеник, непушач и неупотребяващ дрога, както сам се определи, лидерът на "Воля" е против либералния режим. Именно в тази сфера партията му има опасения. Няма как да се срещне нашата подкрепа, изтъкна Веселин Марешки.

Безлов: Хазартното лоби в НС не се опълчва на лидерите на ГЕРБ и на БСП

Безлов: Хазартното лоби в НС не се опълчва на лидерите на ГЕРБ и на БСП

Промените в Закона няма да ограничат огромното предлагане на лотарийни билети

За хазарта той е категоричен: "Хазартът е вреден, хазартът развращава.". Но има големи различия за мерките срещу хазарта.

Българинът не е дебилен, смята Марешки и затова не е нужно да се забрани рекламата на хазарт. Вместо това той иска спонсорство за изявени млади българи. 10% от рекламата на хазарт да влиза в специален фонд, предлага лидерът на "Воля".

ГЕРБ удрят рамо на Симеонов за закона за хазарта

ГЕРБ удрят рамо на Симеонов за закона за хазарта

Симеонов: Каруцата скърца, защото върви