Забраняват продажбата на наргилета и електронни цигари на лица под 18 години. Това решиха депутатите, приемайки на второ четене промените в Закона за здравето.

Не бе приета идеята на патриотите да се забрани пушенето на наргилета за възрастни. Така ще могат да се пушат и бездимни цигари от възрастни в закрити помещения. 

Увеличихме и детайлизирахме глобите, които касаят не само нарушителите на забраната за пушене в забранените места, но и този, които са го допуснали, обяви шефката на здравната комисия Даниела Дариткова. Към момента е имало затруднение да се глобят собствениците на заведения.

Окончателно забраниха наргилетата за непълнолетните

Окончателно забраниха наргилетата за непълнолетните

България е на второ място по пушене на наргиле от 12-годишните

НФСБ очаквано реагираха с брифинг.

Ние сме изключително неудовлетворени, обяви Валери Симеонов. Добрата новина е, според него, е че се забранява продажбата на наргилета на лица под 18 години. Честито, каза Симеонов и поясни, че това се превърна в опасна мода.

Децата вече празнували рождените си дни в наргиле барове. Всички изследвания показвали, че са вредни. Имало припадъци след употребата на наргилета, по думите на лидера на НФСБ.

Лошата новина следва веднага след добрата, отчете Валери Симеонов. Той не е доволен, че не е забранена употребата на наргилета на закрито. Такава забрана трябва да бъде въведена, смята Симеонов.

Вредите са непредвидими, убеден е лидерът на НФСБ. Той недоумява неразбирането на Министерството на здравеопазването. Според него то не било здравно министерство на България, а Министерство на здравеопазването на планетата Марс.

Симеонов заподозря корпоративни интереси в приетите теми. "Али Баба и четиридесетте разбойници" - така вижда той лобито на наргилетата. Даже единият влиятелен бизнесмен с наргилета носел фамилията Алибабаков.

МОН подкрепя Закона за забрана на наргилетата

МОН подкрепя Закона за забрана на наргилетата

Няма съществени настроения против тези промени