Симпатизанти на ДПС и на отцепилия се от движението Касим Дал влязоха в открит сблъсък в центъра на Джебел, съобщи БНР. Там се провежда възпоменателен митинг за 22-та годишнина от протестите на българските турци срещу Възродителния процес и управлението на Тодор Живков.

Конфликтът избухнал още в началото на митинга, докато областният председател на ДПС Бакри Юмер говорел на трибуната за събитията преди две десетилетия. В този момент привърженици на Касим Дал започнали да го освиркват. Те носели плакат с надпис „Агенти и доносници на Държавна сигурност - Вън от ДПС!". Според онлайн изданието на местния вестник "Родопи 24х7", депутатът Корман Исмаилов е бил сред тях.

Симпатизанти на ДПС се спуснали към тях и започнали да ги ритат и блъскат, като само бързата намеса на полицията предотвратила масов бой. Цялата гледка останала скрита за намиращите се на трибуната от огромни плакати на ДПС-Стара Загора.

Конфликтът избухна, въпреки че по-рано Касим Дал каза в Джебел, че няма да бойкотира проявата, тъй като активистите и селските кметове от движението са взели мерки да няма провокации.

През миналата събота в Кърджали Касим Дал призова за бойкот на годишнината от Възродителния процес.

В Джебел е и Ахмед Доган, заедно с депутати от ДПС и представители на Оперативното бюро, както и гости от Турция.

От парламентарната група на ДПС отказаха коментар по днешните събития.