Въпреки внасянето на документи в ЦИКЕП за регистрация на СДС за евроизборите от страна на Пламен Юруков и последвалата остра реакция в редиците на синята коалиция, днес стартира подписката за нейната регистрация в ЦИК.

Това съобщиха от щаба на партията в Бургас.

От там допълват, че в рамките на час на един от пунктовете са събрани над 150 подписа. Според изискването на Централната избирателна комисия коалицията, която издига кандидати за народни представители трябва да представи,  20 000  подписа в тяхна подкрепа.

Подписи се събират пред сградата на СДС -  Богориди 34, пл."Тройката", Трета поликлиника, Флората, ул."Александровска"100 и в компекс „Меден Рудник".  Акцията  ще продължи до 6 май.

Междувременно от общинското ръководство на сините в Бургас настояват Пламен Юруков и Пламен Радонов да бъдат изключени от редиците на СДС.

Припомняме, по-рано днес лидерът на СДС Мартин Димитров отправи това предложение.

ДПС се опитва с откровена измама да превземе СДС. Очевидно Пламен Юруков и Пламен Радонов са в тежка зависимост от тази партия и не се посвиниха да направят това, което никой за 19 годишната история на СДС не си е позволявал, коментира съпредседателят на предизборния щаб на „Синята коалиция" в Бургас Костадин Марков.

Той допълни, че Национален съвет на СДС в понеделник ще гласува за изключването на двамата от партията, както и на всички хора, които по някакъв начин са свързани с тях.