Самата система "Автомобилна администрация" била проблем, а не само хората, които упражняват контрола, смята заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание Камен Костадинов. Пред БНР той заяви, че трябва да има промяна в структурата на агенцията.

Виждаме, че при извършените обиски са иззети огромно количество пари с неясен произход. Очевидно е, че проблемът е някъде в системата, не е само в хората, които упражняват съответния контрол.

За разформироване на Автомобилна администрация, намекна Цацаров

За разформироване на Автомобилна администрация, намекна Цацаров

Там се генерирала корупция

Мнението, че системата се възпроизвежда и е необходима реорганизация изрази в четвъртък и главният прокурор Сотир Цацаров. "Констатацията на главния прокурор е в правилна посока и се надявам още следващата седмица заедно с ръководството на министерството да се проведе дебат, за да се намери начин, по който да се гарантира в някаква степен по-голяма недопустимост на подобни прояви", каза Камен Костадинов.

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?
Обновена

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?

Цецка Цачева отрече да е номинирала Цветелин Цветанов

Според депутата, е необходима промяна в структурата на "Автомобилна администрация". "При един обстоен преглед се вижда, че има много дублиране на  функции, които се извършват от Пътна полиция, от „Автомобилна администрация“. Най-вероятно е необходимо да се помисли за това шофьорските изпити да бъдат извадени от „Автомобилна администрация“, а тя да има само контролни функции. Съответните разрешителни да бъдат дадени на бранша", каза Костадинов.

Системата, по която работи ДАИ не е направена съзнателно някой да се облагодетелства, а е използвана от лица, които имат престъпно мислене, каза депутатът.

Спецпрокурори и агенти на ДАНС арестуваха 14 души за корупция
Обновена

Спецпрокурори и агенти на ДАНС арестуваха 14 души за корупция

Това обяви говорителката на главния прокурор

Той отхвърли възможността министърът на транспорта Ивайло Московски да е съпричастен със схемите в „Автомобилна администрация“. Разкритата корупционна схема в автомобилната администрация не е свързана с пълнене на партийни касички, подчерта депутатът.