Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е разговарял с председателя на групата на Зелените в ЕП Ска Келер, както и с българските власти, коментира на пресконференция говорител на ЕК, съобщава БТА.

Говорителят допълва, че е последвало съобщение до медиите от Министерски съвет, което според тях изяснява нещата.

Затова за тях случаят е приключен - съобщението разграничава правителството от позицията на вицепремиера Валери Симеонов, коментира говорителят.

Правителството се разграничи от позиция на НФСБ

Правителството се разграничи от позиция на НФСБ

News.bg не публикува декларацията на НФСБ заради личните нападки и езика

Припомняме, в петък, от името на НФСБ с лидер вицепремиера Валери Симеонов беше разпратено по медиите "писмо" по адрес на гостуващата в България Ска Келер. Позицията на НФСБ бе озаглавена като декларация "Да намажем ските на Ска Келер" и адресирана до Министерство на външните работи на Република - България, Европейски Парламент, Федерално правителство на Германия, Коалиция Алианс 90/Зелената партия.

News.bg не публикува декларацията на НФСБ заради недопустимо за сайта речниково и стилово използване на българския език и лични нападки срещу евродепутата.

Декларацията на НФСБ е била провокирана от позицията на Ска Келер срещу промяната в плана за управление на националния парк "Пирин", която подкрепи вчера протеста на природозащитниците.

Припомняме, това е втори случай, в който на коалиционните партньори на Валери Симеонов им се налага да се разграничат от разпространено мнение на лидера на НФСБ. Преди четири месеца Валери Симеонов отправи на официалния сайт на правителството, ултиматум с искане за извинение от четири медии - Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.

Протестите за Пирин не са политически, убедена е Ска Келер

Протестите за Пирин не са политически, убедена е Ска Келер

Ееродепутатът подкрепи еколозите