"Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците - те имат склонност да я ограничават. За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия".
Това коментира депутатът от ГЕРБ и бивш журналист Тома Биков пред Нова телевизия.

Главчев отказа да е класен ръководител за Антон Тодоров

Главчев отказа да е класен ръководител за Антон Тодоров

От БСП смятат, че заплахите на депутата са системни

Повод за неговия коментар са думите, отправени в ефир от депутата от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите "Грипен" от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

Тома Биков определи като "неуместни шеги" и "гафове" думите на колегата му Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов, казани в ефир към водещия на "Здравей, България" Виктор Николаев.

ГЕРБ се разграничи от заплахите на Антон Тодоров

ГЕРБ се разграничи от заплахите на Антон Тодоров

От ДБГ поискаха оставката му като народен представител

"Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор", категоричен беше Биков в ефира на bTV.

Според Биков, ако действително съществувало механизъм за уволнение на журналисти от политици, това нямало да се обявява по телевизията.

Антон Тодоров, неразбран и атакуван, се извини на Виктор Николаев

Антон Тодоров, неразбран и атакуван, се извини на Виктор Николаев

Депутатът не заплашвал, а предупреждавал

Припомняме, вицепремиерът Валери Симеонов си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в NOVA. "С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре...", обърна се Симеонов към Николаев.

Коментирайки скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: "Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един "Викторгейт".