Бившата министърка на околната среда и водите Евдокия Манева разкритикува номинирания от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда и водите. 

"Не можеш да назначаваш министър, за да е ревизор - да ревизира нещо, след като сферата на дейност на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е изключително многостранна и сложна и там е необходим човек, който познава системата", настоя екоминистърката в правителството на Иван Костов, която беше и заместник-министър на екологията в първия кабинет на Бойко Борисов.

Според нея задачата, която се възлага на Димитров, е абсурдна.

"Все се надявам, че в Народното събрание са останали нормални хора и тази кандидатура няма да мине", подчерта тя пред БНР.

Ревизоро готов да плати високата цена на властта, за да спаси кабинета

Ревизоро готов да плати високата цена на властта, за да спаси кабинета

"Ако искате предсрочни избори, правете ги, аз не искам", но е готов да свърши работа

"Много съм изненадана, направо стъписана. Помислих си, че това е някакъв ход да се закрие Министерството на околната среда и водите. След това погледнах с оптимизъм на това предложение и си казах, че Емил Димитров е човек с много широк спектър на подготовка - от хореография до лобизъм за видни олигарси. Може и това да е нестандартното решение в състояние на криза", изтъкна още Манева.

Тя коментира, че МОСВ има огромна международна дейност, свързана с най-мащабното европейско законодателство - това за околната среда.

По думите на Манева няма тайни в областта на водите в момента, има тайна, че няма хора, които да управляват адекватно и да изпълняват онова, което е написано като последователност от дейност.

В ГЕРБ спокойни за стабилността след ареста на Нено Димов

В ГЕРБ спокойни за стабилността след ареста на Нено Димов

Това заяви депутатът Валентин Николов

Евдокия Манева беше категорична, че грешката на Нено Димов е била, че той се е захванал да изпълнява много сериозна задача, без да е подкрепен от ГЕРБ и той е бил със завързани ръце.

"Нено Димов познава системата. Той не е бил калинка", коментира още бившата министърка на екологията, като според нея той познавал много добре системата, тъй като е работил като главен секретар на министерството, а също и като зам.-министър.

Прокуратурата сигурна в отговорността на Нено Димов

Прокуратурата сигурна в отговорността на Нено Димов

Разпространиха доказателствен материал