Емил Димитров - Ревизоро поема поста на екоминистър, за да спаси кабинета. Още не съм избран, има само номинация, заяви пред медиите той преди заседанието на комисията, която оглавява в парламента.

Попитан защо е приел номинацията, той отговори: "Ако искате предсрочни избори, правете ги, аз не искам." Ако искаме да има напрежение между малкия и големия коалиционен партньор, можем да го създаваме, допълни Емил Димитров и сподели, че той лично не иска подобно напрежение. Припомняме, че в момента тече подготовката и от страна на БСП на поредния вот на недоверие към кабинета.

Ревизоро подходи с ирония към журналистическите въпроси. Имам план до 2070 първото полугодие, каза Димитров, пояснявайки, че за второто полугодие на 2070 още мислел. Не искам да има напрежение, искам мандатът да се изкара докрай, изтъкна депутатът.

Емил Димитров - Ревизоро поема околната среда и водите

Емил Димитров - Ревизоро поема околната среда и водите

Коалиционните партньори слязоха при медиите в не особено добро настроение и без желание за коментар

Очевидно ще трябва да се плати много висока цена и са решили, че аз трябва да я платя, каза Емил Димитров. Не изгарям от желание, но ако някоя работа трябва да се свърши, ще я свърша, закани се той. Димитров не се чувства като жертва.

За оставката на Нено Димов, чийто пост поема, той отново коментира с ирония: "Първата ми работа е да се разведа с жена ми, с която от 20 години живея заедно, след това да си приключа всички сметки, да ги подаря на децата." В министерството щял да влезе само с една карта с 1000 лева. Трябвало да е сигурен, че като го задържат, нямало да вземат нищо от децата му.

Отивам, предстои работа, трябва да се свърши, коментира вече сериозно Ревизоро. Той смята да се запознае със ситуацията, дали е източен язовирът, от кога е проблемът. Според него трябва да се намери баланс между интересите на хората и бизнеса. За Димитров трябва да се направи така, че заводите да си намерят собствени водоизточници, но и да останат да правят бизнес в България. Ревизоро е притеснен, че хората в две министерства не смятат нищо да подписват след ареста на Димов.

Още арести и оставки, но не и предсрочни избори очакват социолози

Още арести и оставки, но не и предсрочни избори очакват социолози

Министрите са върха на пирамидата, а върхът на пирамидата изгнива от долу

Едновременно с това днес министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи пред медии, че до дни се очаква решение и то положително за водната криза в Перник. Караниколов си спести обаче на този етап подробности за решението на правителството, което предстои да се вземе.