По повод предстоящия вот на недоверие БСП канят за консултации ДПС, "Воля" и независимите народни представители на 16 и 17 януари.

Социалистите подчертават, че обявяването на инициативата им за внасяне на вот на недоверие е отключило последващите събития (вчерашната акция заради водната криза в Перник, проверката в МОСВ и последвалите арест и оставка на екоминистъра Нено Димов - бел.ред. ).

Според тях взетите мерки ясно показвали, че правителството носи вина за кризите с водата и вноса и горенето на отпадъци.

От БСП обаче са на мнение, че нито арестът, нито оставката на ресорния министър изчерпват въпроса за политическата отговорност на правителството "Борисов 3". От левицата са категорични, че българите дишат мръсен въздух, в Перник няма яснота докога ще продължи режимът и дали няма да се утежни.

Нено Димов подаде оставка

Нено Димов подаде оставка

Министърът се намира в ареста, задържан от вчера за 24 часа

Червените се опасяват, че от локална кризата с водата става национална, а въпросите около горенето на отпадъците остават отворени.

Това е в резултат на сгрешена политика, безхаберие, некомпетентност, съмнения за корупция и неизпълнени обещания, категорични са те.

От БСП посочват, че ако всички поканени подкрепят вота на недоверие, общият брой на народните представители ще бъде 124.

БСП не се научиха какво е вот на недоверие, възмутен Тома Биков

БСП не се научиха какво е вот на недоверие, възмутен Тома Биков

Кризата в Перник нямало да се реши с предсрочни избори

Припомняме, в края на декември БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов в областта на политиката на околната среда и водите. Причините са водната криза в Перник и горенето на италиански боклук у нас.

Вчера беше проведена операция на службите в Перник и в Министерството на околната среда и водите, в резултат на която екоминистърът Нено Димов беше задържан за 24 часа. Днес пък стана ясно, че той е подал оставка, която е била приета от премиера Бойко Борисов.

Корнелия Нинова вижда локални мерки срещу национална криза

Корнелия Нинова вижда локални мерки срещу национална криза

Отдавна трябвало да има оставки заради ситуацията в Перник