Кризата в Перник няма да се реши с предсрочни избори. Тази позиция изразиха от ГЕРБ в отговор на брифинга на БСП.

Вотът на недоверие е абсолютно безотговорно поведение, категоричен бе депутатът Тома Биков. Герберите ще подкрепят правителството. Не било редно вотът на недоверие да се използва от столетницата за ПиАр.

Трета година БСП и Корнелия Нинова не се научиха какво е вот на недоверие и какъв е смисълът от този акт, изтъкна той. Това, което червените предлагали, било само кабинетът да падне. Биков настоя Нинова да се вслуша в кмета на Перник и обясни, че ситуацията нямало да се реши с пресконференции.

БСП виждат ефект от вота на недоверие

БСП виждат ефект от вота на недоверие

Институциите реагирали панически, но не и превантивно

Явор Божанков, който днес критикува властта на пресконференцията на левите пък, се занимавал със скрап и затова било нахално той да критикува политиката в сферата на отпадъците, според герберите.

За бившия екоминистър Ивелина Василева поведението на левите било антидържавническо. Не е внасян болничен боклук у нас по думите й. Тя защити действията на правителството, което веднага предприело действия за кризата в Перник. Всички са ангажирани да се намери решение на ситуацията, посочи Василева и изтъкна, че на място са дори министри. Кабинетът дори отпуснал средства за преодоляване на водната криза в Перник.

Самозабравяне на ГЕРБ довело до кризата в Перник

Самозабравяне на ГЕРБ довело до кризата в Перник

Първан Симеонов очаква ситуацията "да стъжни живота на премиера"

Припомняме, в края на декември БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов в областта на политиката на околната среда и водите. Причината е водната криза в Перник.

Вчера стана ясно, че социалистите ще внесат вота на недоверие на 20 януари. На брифинг в централата на БСП днес Крум Зарков обяви, че вотът на недоверие вече дава резултат.

Бедствено положение на територията на Перник бе обявено на 21 декември, след като воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември 2019 г.

Кметът на Перник убеждава: БСП не се заиграва със страховете на хората

Кметът на Перник убеждава: БСП не се заиграва със страховете на хората

"Надявам се да няма лични нападки и сблъсъци"

На 23 ноември бившият екоминистър Евдокия Манева заяви, че е необходима оставката и на областния управител Ирена Соколова, тъй като не били взети мерки навреме за справяне с водната криза. Соколова беше освободена от поста в началото на декември. На нейно място беше назначен Емил Костадинов.

Заради ситуацията в Перник премиерът Бойко Борисов заяви, че вижда "февруарски сценарий" срещу управлението (с протести срещу поскъпването на тока падна неговият първи кабинет - б.р. На 20 февруари 2013 г. правителството "Борисов-1" подаде оставка след Антимонополните протести, започнали на 5 февруари 2013 г.).

В отговор на обвиненията на Корнелия Нинова пък министърът на околната среда и водите Нено Димов определи именно БСП като най-големият провал във водния сектор.

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари
Обновена

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари

До 15 януари социалистите ще са готови с мотивите си