Нека да видим какъв ще бъде резултатът. Така на първо четене ми изглежда като опит с локални мерки да се потуши една национална криза. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова относно акциите на службите в Перник и МОСВ от сутринта.

По думите на Нинова в Перник има безстопанственост и безотговорност спрямо водните ресурси в страната, защото проблемът в Перник бил само един от случаите, в които има безстопанственост, безотговорност по отношение на управлението на водните ресурси. Знаете, че кризата е в цялата страна, подчерта Нинова.

Тя не е чула нищо направено по отношение на боклука и чистотата на въздуха. Проблемът е национален и политически, а отговорността трябва да се носи наравно, подчерта соцводачката.

Отведоха Нено Димов на разпит в спецпрокуратурата

Отведоха Нено Димов на разпит в спецпрокуратурата

По думите му оказвал съдействие и не е задържан

Според нея оставки по повод водната криза в Перник отдавна трябвало да бъдат подадени. Министрите са просто изпълнители на една политическа воля на един модел на управление, който доведе до резултата след 10-годишното управление на ГЕРБ, нападна Нинова управляващите.

БСП все още не са водили разговори с другите политически партии, а искат първо да се подготвят добре и тогава да го представят.

Относно заседанието на КСНС при президента за напрегнатата ситуация в Близкия изток, Нинова заяви, че в момента няма пряка заплаха за България и за българските граждани от конфликта в Близкия изток. Общото мнение на всички от дискусията било, че конфликтът трябва да се реши по дипломатически път с деескалация на напрежението.

Борисов чака Коалиционен съвет за оставката на Нено Димов

Борисов чака Коалиционен съвет за оставката на Нено Димов

Прокуратурата има пълната свобода да разследва

Припомняме, от сутринта в МОСВ се провежда акция заради водната криза в Перник и заради лицензите на фирмите за внос на боклук от чужбина. Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Иван Гешев.

Преди минути стана ясно, че министърът на околната среда и водите Нено Димов е отведен за разпит в спецпрокуратурата.