Този доклад не се прави за ЕС, а за нас. Ние трябва да си направим изводите. Това каза евродепутатът Слави Бинев по повод на предстоящия доклад на ЕК за развитието на България през първата година от еврочленството й.

В студиото на БТВ той обаче подчерта, че „никой навън няма съмнение какво става в България".

Според мнението му обаче е показателно отлагането на доклада с един месец. „Хората, които подготвят доклада, са немалко объркани. Те не знаят как да бъдат обявени нещата, как да бъдат обявени изводите", посочи още Бинев.

Основен проблем според него е корупцията - тя е навсякъде, тя е в цялото общество, просмукала се е навсякъде и нашите партньори, всички в Европейския съюз са наясно с това.

Според Бинев е нелепо някой наши политици да обявяват икономически растеж, при положение, че икономическата ситуация е пряко зависима от корупцията. „Няма правосъдие, всички са наясно с това. Това означава , че няма и икономика. Ние сме най-бедните и това е ясно", допълни Слави Бинев.

Не ние ще бъдем наказани заради ирландците. Напротив, точно обратното. Ние ще бъдем пожалени заради тях. Никой няма да има времето и силите да се занимава с нас на фона на шока от кризата в Европейския съюз и отрицателния вот на ирландците", посочи още евродепутатът.