Сега не е време за мрънкачите, а за играчите. Това заяви евродепутатът от „Атака" Слави Бинев в коментар за актуалните политически теми у нас.

По думите му има много способни хора, които за съжаление не се занимават с политика и нямат желание за това. Бинев беше категоричен, че в политиката трябва да влизат дейни, опитни хора.

Посочвайки, че във властта нерядко влизат „социално-глупави" хора, Бинев даде за пример бившия премиер Сергей Станишев. Запитан дали това означава, че лидерът на БСП е глупав, Бинев отговори: Да, по-скоро да.

В тази връзка той изтъкна, че е много важно политиците да имат опит, "да са се отъркали в живота", да знаят какви са реалните проблеми, а не да са написали няколко книги.

Има Вескомариновци навсякъде, които могат да пеят, отбеляза още иронично евродепутатът, цитиран от Нова Телевизия.

Що се отнася до действията на настоящите управляващи, Слави Бинев посочи, че в момента основни приоритети на кабинета трябва да са социалната сфера, здравеопазването и образованието. Запитан конкретно дали са необходими промени в икономическия екип на министър Дянков, той отговори, че там по-скоро е нужна реконструкция.

Помолен за коментар за последните взаимни нападки между Волен Сидеров и Иван Костов, Бинев заяви, че това, което може би е подразнило лидера на Атака, е фактът, че съпредседателят на Синята коалиция иска да решава всички проблеми в икономическата сфера.

Според евродепутата на Костов дори не трябва да се дава възможност да има мнение по тези теми. Бинев припомни и позицията на националистите, изказвана неколкократно от Сидеров, а именно, че големият грабеж на България е започнал именно с управлението на Иван Костов.

Запитан за последните новини от Европарламента, Бинев посочи темата за ромите, експулсирани от Франция.

Бинев обясни, че в ЕП има разделение между основните политически формации по въпроса. То обаче е по-скоро на ниво отношение към политиката на Саркози и мерките, които Франция предприема към това малцинство.

Като цяло евродепутатите са единни - необходими са конкретни стъпки, които да доведат до решение на въпроса. Парламентът е разделен, а мачът ще бъде свирен от независимите, заяви Бинев. В тази връзка Слави Бинев изказа безпокойство от факта, че „Европа на свободата и демокрацията" е критично настроена към България и Румъния по въпроса с ромите.