Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов. Това заяви пред БНР политологът Теодор Славев относно ситуацията след изборите на 4 април.

По негови думи от "Има такъв народ" зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква, било то и временна формация.

Той посочи, че ако никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът ще го връчи на втората политическа сила.

Според него обаче Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Такива били декларативните нагласи към момента. Славев напомни, че от ИТН казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото.

Слави Трифонов към Борисов: Има си процедура, по Конституция

Слави Трифонов към Борисов: Има си процедура, по Конституция

И той му отговори чрез Фейсбук

Проблемът на формацията около Мая Манолова и Николай Хаджигенов бил, че те имат прекалено малко гласове и не са интересен фактор, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет.

"В тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи той да го даде на БСП - на тези, които го издигнаха, и от там нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други", коментира Славев.

Той припомни заявката на ГЕРБ, че ще подкрепят всеки кабинет, без да участват във властта - не само на Слави Трифонов. Според него причината е, че ГЕРБ се притесняват от служебно правителство.

Политологът прогнозира, че засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев.

Той смята, че заинтересовани от нови избори са ГЕРБ и ДПС.

Томислав Дончев не дава 10, а 2-3 депутатски гласа и то само на Слави Трифонов

Томислав Дончев не дава 10, а 2-3 депутатски гласа и то само на Слави Трифонов

Той все още държи лидерът на партията да е начело на правителството