Шоуменът Слави Трифонов спретна протест пред парламента. След като депутатите гласуваха новия кабинет, стотина протестиращи се събраха пред сградата на Народното събрание.

Борисов е новият ни премиер, за трети път
Обновена

Борисов е новият ни премиер, за трети път

Със 133 гласа "за" и 100 гласа "против"

Слави Трифонов заяви, че е дошъл като гражданин и настоява да започне обсъждане за въвеждане на мажоритарния вот. Той се закани всеки ден да е пред Народното събрание.

На референдума 2,5 млн. българи пожелали мажоритарна система. Затова Трифонов настоява депутатите да се съобразят с това.

Слави отива да си търси правата пред парламента

Слави отива да си търси правата пред парламента

Срамувам се, че допуснахме да се получи така, пише шоуменът

Припомняме, че по-рано в минутите, когато в пленарна зала гласуваха кабинета "Борисов 3", в позиция до медиите Слави Трифонов се закани да си търси правата пред парламента. Той отправя закана спрямо политическата партия и към партиите в 43-то и 44-то Народно събрание, които не се занимаха с обсъждането на резултатите от референдума.

В позицията си Слави Трифонов подчертава, че българският политически елит се е самозабравил.

Той изразява възмущението си и заявява, че се срамува, че се е получило така, че шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник - българския народ.

При протестиращите дойде и омбудсманът Мая Манолова. "Смятам, че гражданите са прави да искат вотът им да бъде уважен", заяви тя пред журналисти. Манолова изтъкна, че така функционира демокрацията.

"Да" на референдума за промяната в България!", гласи разпънат от гражданите плакат. Протестиращите носят и българското знаме. Тв водещият Слави Трифонов е седнал на столче, а протестиращите са около него. Протестът се охранява от полицаи. Мероприятието не блокира движението по жълтите павета.