Правителството назначи нови областни управители на областите Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе и София.

Заемащите досега съответните длъжности се освобождават.

Иван Кючуков е новият областен управител на област София. Кючуков е машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване, посочват от МС.

Стефан Стефанов е назначен за областен управител на област Враца. Стефанов е юрист с дългогодишен опит като адвокат по граждански, наказателни и административни дела, освен това е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии.

За областен управител на област Кюстендил е назначена Катя Димитрова. Тя е юрист с дългогодишен опит като адвокат.

Иван Янчев е назначен за областен управител на област Плевен. Янчев е юрист и магистър по специалност "Транспортен мениджмънт", с опит в областта на правото, транспорта и логистиката, работил е в Регионалната инспекция по околната среда и водите в София, в областната администрация на Софийска област и в частния сектор.

Деян Димитров е назначен за областен управител на област Разград. Димитров е юрист, доктор по "Право", с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция "Морска администрация" и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.

За областен управител на област Русе е назначен Анатоли Станев. Той е юрист с дългогодишен опит като адвокат в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право, в периода 2007 - 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет - Русе, а от 2020 г. е директор на РИОСВ - Русе.