Девет посланици сменя служебният кабинет. Решенията са публикувани на сайта за правна информация на Министерски съвет, а промените са предложени от Министерство на външните работи към президента Румен Радев.

Служебният министър на външните работи Николай Милков да бъде назначен на поста постоянен представител на България в мисията на НАТО в Брюксел, а заместникът му Костадин Коджабашев да стане посланик във Ватикана.

За посланик в Словения е предложен сегашният главен секретар на Министерския съвет Красимир Божанов. В Йордания предложението е постът да се поеме от Метин Казак, а в Индия - Николай Янков.

Предлага се още Ива Николаева Крулева да се назначи за извънреден и пълномощен посланик на България в Хърватия. Тя е била посланик в Канада.

Светлана Стойчева-Етрополски да стане извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Швеция. Тя заема мястото на Иван Веселинов Павлов от длъжността посланик на България в Кралство Швеция. Причината е изтичащият му мандат през лятото на 2023 г.

Радев съветва партиите: Да си вземат поука от предишните наддавания и да не чакат рулетката

Радев съветва партиите: Да си вземат поука от предишните наддавания и да не чакат рулетката

От политиците зависи влизането в еврозоната и Шенген

На държавния глава се предлага да бъдат освободени досегашните посланици и да бъдат назначени нови и в Германия, Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Йордания, Ливан, Израел, Молдова, Словения и Норвегия.

За смените Румен Радев трябва да издаде указ.