"ДПС е символ на политическа корупция." Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

В ДПС си спомниха за Тодор Живков покрай патриотите

В ДПС си спомниха за Тодор Живков покрай патриотите

Депутатите напуснаха залата

Според евродепутата ДПС е партията, "чийто председател мотивира гласно обръча от фирми като основа на политиката, която те правят". По думите му именно това е партията, в редиците на която има народен представител, който пряко се свързва с медии, разпространяващи т. нар. "фалшиви новини". За това било смешно от ДПС да говорят свобода на словото и език на омразата.

Коментарът на Джамбазки идва след като БСП и ДПС поискаха оставката на депутата от ОП Валентин Касабов заради острото му изказване по адрес на ДПС и казаното от председателя на партията в ЕП АЛДЕ (Алинас на либералите и демократите за Европа) Ханс ван Баален.

Патриотите стигали тъмното дъно на парламентаризма

Патриотите стигали тъмното дъно на парламентаризма

БСП иска оставката на Валентин Касабов

Припомняме, на 12 октомври Касабов заяви, че ДПС са "дървеници, които трябва да бъдат смачкани" - "тези депесарски тахтаби (дървеници) да не ни се пречкат в краката, защото много миришат и да внимават, защото можем да ги смажем".

Патриотите остро парират "истеричните домогвания" на ДПС

Патриотите остро парират "истеричните домогвания" на ДПС

Заплаха за държавата било връщането на ДПС във властта

От своя страна коментарът на Касабов беше отправен към ДПС по повод поисканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов заради скандалите от последните седмици.

Джамбазки иронично предложи депутати от ДПС и председателят на АЛДЕ "да си сформират съвет на старейшините на либералната партия". Евродепутатът също така попита как би се приело в Европа "такива имена с такива биографии да бъдат европейска марка за либерализъм", визирайки настоящи и бивши членове на ДПС.