Смут се забелязва сред депутатите от „Атака" заради публикации в медиите, че парламентарната им група ще напуснат техни колеги. Причината - лидерът Волен Сидеров преди изборите ги накарал да подпишат запис на заповед и декларации за вярност към партията.

Цвета Георгиева отказа коментар, само посочи, че нищо не е подписвала и не знае дали нейни колеги са слагали подпис под подобни документи. Павел Шопов също избяга от журналистическите въпроси.

Пред медиите се „осмелиха" да застанат Огнян Стоичков и Стоян Иванов. Стоичков коментира, че не знае да има случаи депутати от „Атака: да са подписвали запис на заповед.

Категорично няма тенденции за разпад на ПГ на „Атака", категоричен бе той и допълни: „Атака" има своя идейна платформа, зад нея стоят 400 000 души, двама или трима повече или по-малко депутати не са решаващи."

Той изтъкна, че няма да е доволен, ако се раздели със свои колеги, но посочи, че към момента никой от колегите му не е входирал в деловодството на НС заявление, че напуска ПГ на „Атака."

Той лично не е подписвал запис на заповед и декларация за вярност към партията.

Според Стоян Иванов пък от подобни слухове имат интерес определени хора. На въпрос кои са те, той отговори: "Не зная, не мога да гадая". Целта обаче според него е да се скарат националистите с ГЕРБ.

Икономически и политически интереси стоят зад атаката срещу партията на Волен Сидеров, смята депутатът. Той намира връзка между тази атака и "подписани интересни договори по времето на Костов" за Марица Изток, както и връзка с мажоритарни кандидати за депутати на СДС.

Стоян Иванов не можа да отговори дали действително ще има депутати, които ще напуснат ПГ на „Атака." Говорил с двама от колегите си, които са спрягани за отцепници и те отрекли, че ще напускат националистическата кауза. И Стоян Иванов отрече да е подписвал декларация за вярност към лидера си.