София ще е домакин на международния семинар "По западния път на коприната", решиха министрите от третия кабинет "Борисов".

На днешното си заседание правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на туризма на България и Световната организация по туризъм (COT) към ООН за провеждане на втория международен семинар "По западния път на коприната".

Пътят на коприната от Пекин до Прага

Пътят на коприната от Пекин до Прага

Главните герои - руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си-Цзин-Пин

Форумът ще се състои в периода 26-29 юни 2017 г. в София. За участие са поканени представители на 33-те страни-членки на програмата на COT "По пътя на коприната", български и чуждестранни научноизследователски центрове, браншови организации и представители на дипломатическият корпус, акредитиран в България.

„Пътят на коприната” не е свързан с военна експанзия и чужди бази, увери Пекин

„Пътят на коприната” не е свързан с военна експанзия и чужди бази, увери Пекин

Новият "Път на коприната" е за сътрудничество и търговия

Семинарът е част от съвместния проект на COT и Европейската комисия Инициатива за развитие на туризма "По Западния път на коприната" и представлява част от европейската инициатива "Подобряване на разбирането за европейския туризъм".

Събитието цели да се популяризират възможностите за туристически дейности по западните участъци на "Пътя на коприната". Средносрочната перспектива е да се обособяват туристически маршрути "По западния път на коприната", а в дългосрочен план се очаква да се интензифицира транснационалното сътрудничество между страните, членуващи в програмата на COT "По пътя на коприната".

Kитай обещава 124 млрд. долара за новия "Път на коприната"

Kитай обещава 124 млрд. долара за новия "Път на коприната"

Създават справедлива и прозрачна система за международна търговия и инвестиционни правила

България е член на COT от 1976 г. и в момента е част от Изпълнителния съвет на организацията. Министерството на туризма като водеща институция в сектора участва активно в събитията на организацията, като през септември 2015 г. страната ни бе избрана за вицепрезидент на 21-ата сесия на Генералната асамблея на COT.