Има един безспорен хаос в управлението. Това заяви в ефира на БТВ бившият служебен премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски във връзка с изминалите 100 дни на кабинета "Борисов 3". Според Софиянски структурата на Министерски съвет е неясна.

"Не е ясно кой за какво отговаря. От там има едно преплитане на функции. Имаме двама вицепремиери, чиито пълномощия не са ясни, това са господин Дончев и господин Симеонов, които не знаят за какво отговорят. Като принцип, като структура на управление, ние имаме заложен грешен Министерски съвет и оттам идва този хаос, който не се проявява само в случая "Слънчев бряг"", каза Софиянски.

Стефан Софиянски изреди и скандалите, които се случиха за тези 100 дни - премахването на клас "прослужено време", защитена зона "Калиакра" и НДК.

Първите 100 дни на кабинета "Борисов 3" - "сто дни правителство - сто дни суджук"

Първите 100 дни на кабинета "Борисов 3" - "сто дни правителство - сто дни суджук"

Атанас Атанасов: Прокуратурата се е превърнала в шапка на всички специални служби

Не личи екипност между ГЕРБ и Патриотите, констатира Софиянски. Освен това по думите му не личат и ясните приоритети. Според Софиянски има постепенно увеличаване на задлъжнялостта без да има адекватния ефект в растежа на БВП. Не се вижда нишката на управлението, посочи Софиянски.

По отношение на хидровъзела "Цанков Камък" бившият служебен премиер коментира, че знае за този проект от 2003г. и се пита защо Борисов повдига този казус в третия си мандат. Според Софиянски е по-логично "да видим как ще използваме това съоръжение, а на втори фон нека останат проверките, нека органите, които са отговорни за това, да проверяват".

"2003г. е започнат проектът, днес сме 2017г - 14 години. От тези 14 години, 7 години Бойко Борисов е бил министър - председател. Е, защо на седмата година му дойде реда?", допълни още той.

Аналогична е ситуацията с Калиакра, смята Стефан Софиянски. Какво е правено през тези 10 години, когато очевидно този план влиза в конфликт с Конституцията на България. Как е направен този план, в който изричният текст на Конституцията е, че частната собственост е неприкосновена, пита още Софиянски.

Прокуратурата оспорва заповедта на Нено Димов за "Калиакра"

Прокуратурата оспорва заповедта на Нено Димов за "Калиакра"

Министърът не е установил категорично къде са Понто-Сарматските степи

Като голям плюс за първите 100 дни на правителството, Софиянски посочи подобряването и изясняването на отношенията ни с Македония.