Хотелиери в Приморско недоволстват от силния шум в града и се надяват на подкрепата на вицепремиера Валери Симеонов, до когото вече са изпратили сигнал, съобщава БНТ.

Оказва се, че Слънчев бряг не е единственият шумен курорт по нашето Черноморие, от 5 години хотелиери се оплакват от системен тормоз с висока музика на някои от култовите заведения в Приморско.

Не веднъж са се оплаквали в полицията, в Районната здравна инспекция и Общината, към момента проблемът не е решен. Хотелиери споделят, че заради това всяка година губят клиенти и ако продължи така, те ще фалират.

Вицепремиерът Симеонов предупреди Черноморието с еженощен контрол

Вицепремиерът Симеонов предупреди Черноморието с еженощен контрол

Рецидивистите от "Оксижен" отново тормозеха района с високи децибели, коментира Симеонов

В Слънчев бряг собственици на заведения излизат на протест заради шумните проверки за нарушения в курорта с участието на вицепремиера Валери Симеонов, съобщава БТВ.

Според тях, по този начин е даден лош сигнал за туристите, това ще доведе до отлив на клиенти и ще провали бизнеса им. Мястото и часът на протеста все още се уточняват. Заради акциите през изминалите почивни дни се отлага и музикалният фестивал "Солар Съмър".

В изявление до медиите организаторите посочват, че се опасяват техниката на диджеите да не бъде иззета и това да развали имиджа им в цял свят. Фестивалът се провежда от 10 години на "Какао бийч".

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг
Обновена

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг

"Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", съобщава вицепремиерът