"Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона", коментира Вицепремиерът Валери Симеонов във Фейсбук.

"Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона ... Рецидивистите от "Оксижен" отново тормозеха района с високи децибели", допълва той.

Симеонов също така добавя, че се "налагат актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове, и други ... За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно - похвала заслужават специалните полицейски сили, командировани от Пловдив и колегите им от ОД на МВР Бургас".

"Нивото на звука на дискотеката се определя от самата апаратура, аз съм пътуващ гост диджей - случайно съм тази вечер тук. Провалиха ми всички участия", каза днес Диджей Станчо в ефира на Нова ТВ, след като в нощта на петък срещу събота бе задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане за срок от 24 часа в дискотека "Оксижен" в Слънчев бряг.

Вицепремиер, диджей и казус с курортен шум в почивните дни

Вицепремиер, диджей и казус с курортен шум в почивните дни

По думите на диджея, като гост, той не е част от казуса, свързан със силата на децибелите и шумът от дискотеката

Припомняме в петък вечер, вицепремиерът Валери Симеонов сподели в личния си профил във Фейсбук, че в петъчната нощ събрал "всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг" и превърнал Слънчев бряг "в синоним на нормален и тих европейски курорт"

Заедно с НАП констатирали множество нарушения на трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните.

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг
Обновена

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг

"Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", съобщава вицепремиерът

Припомняме, че също така в петък органите на реда са направили изненадваща среднощна проверка на летуващите на плаж "Корал".

Според пост в социалните мрежи полицаите проверявали палатките за наркотици.

Среднощен тараш на палатки за дрога на плаж "Корал"
Обновена

Среднощен тараш на палатки за дрога на плаж "Корал"

Полицаите проверявали за дрога и кошчетата на бебетата