Новото Шесто на България е българската прокуратура, която се превърна в "банка за компрометираща информация". Това каза председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов пред bTV по повод 100-те дни управление на правителството на Бойко Борисов.

Атанасов изтъкна, че с последователни промени на законодателството, за които са настоявали от ГЕРБ, се дават правомощия на главния прокурор. По думите му така четири прокурори в страната могат да подслушват безконтролно и без да искат разрешение от никого.

Сто дни политическа измама - оценката на ДСБ за управлението

Сто дни политическа измама - оценката на ДСБ за управлението

Остри критики и към опозицията в изявлението на партията

Атанасов констатира още, че прокуратурата се е превърнала в шапка на всички специални служби под командването на главния прокурор - Сотир Цацаров.

Относно изказването на Бойко Рашков, че има безконтролно слушане на политици, журналисти, Атанасов заяви, че Рашков е доста информиран човек. "Сигурен съм, че той няма да хвърли празни данни".

По думите му е редно постоянната парламентарна комисия, под ръководството на Димитър Лазаров за контрол на службите, да проведе изслушване. Сега според него битката ще бъде между ГЕРБ и БСП кой е по-голям борец срещу корупцията

Антикорупционният закон не става, възмутиха се от БПС

Антикорупционният закон не става, възмутиха се от БПС

Законопроектът на ГЕРБ предвижда зависим антикорупционен орган според Крум Зарков

Атанасов оцени като много здрава властта в триъгълника "Бойко Борисов - националистите - Ахмед Доган". По думите му Ахмед Доган е основният ортак на Бойко Борисов. Атанасов посочи, че ДСБ са били измамени от Борисов и затова и са напуснали властта и констатира, че все още не се оценява от българското общество отказът от власт.

Относно 100-те дни управление, Атанасов цитира софийски зевзек от народа - "То е същото като при Тато. Сто дни правителство - сто дни суджук". "Това е отношението на хората към управлението", коментира Атанасов. По думите му сега имаме мнозинство без идеологически код и без всякаква воля за реформи. Така например в МВР, в сектора за сигурност има постоянни протести и 1никакъв адекватен отговор. Според Атанасов министърът не разбрал основния проблем в МВР, който е тежката демотивация на служители. "Няма кандидати за работа в министерството", заяви той.

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Обвинена е и шефката на БАБХ-Добрич Розалина Брайкова

Относно общите действия при внесеното искане за вето на Закона за съдебната власт от страна на пет десни парти, Атанасов сподели, че има много сериозно обществено очакване за концентрация в дясно и създаване на нова дясна алтернатива. Той призна, че ДСБ имат комуникация основно с колегите от "Да, България", с които имат амбиция за общи действия.

Искат президентско вето върху Закона за съдебната власт и върху НПК

Искат президентско вето върху Закона за съдебната власт и върху НПК

Пет партии мотивират искането си за вето