И от четвъртия опит столичните общински съветници не успяха да си изберат председател, след като предходните три пъти никой от кандидатите - Борис Бонев от ПП/ДБ/СС, Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от "Възраждане" и Пламен Данаилов от ИТН, не успяха да съберат мнозинство.

Предишната седмица за първи път пък Борис Бонев не бе издигнат като кандидат, но развръзка така и нямаше. След това, макар и да имаше заявки за срещи, организирани от кмета Васил Терзиев и групата му, такава между тях и ГЕРБ не се състоя, защото поканата била пратена едва снощи вечерта, оплакаха се от партията на Борисов, а освен това поканата била единствено да се говори за политики, а не за конкретни кандидатури, както искат те.

Заседанието в четвъртък започна с апел от страна на кмета Терзиев, който призова съветниците да изберат председател до 12 декември, защото иначе има опасност София да изгуби 240 милиона по проекти, които нямало как да бъдат задвижени без работещ общински съвет.

Васил Терзиев не изключва СОС да заработи на ротация

Васил Терзиев не изключва СОС да заработи на ротация

Безотговорно е да се загубят 200 млн. лв., ако не успее да се формира Столичен общински съвет

В крайна сметка, за разлика от предишните пъти, не се стигна дори и до гласуване, като бе решено следващото заседание да бъде насрочено за 18 декември от 10 часа.

Дадохме си сметка, че ако потретим избора, резултатът ще е същият, затова отложихме заседанието, за да дадем възможност да се избере председател, заяви след края на заседанието Борис Бонев.

В краткото си изявление той не посочи ще издигне ли групата му кандидат следващия път и дали се отказва той да оглави СОС.

Според ГЕРБ кметът Терзиев бил заложник на Бонев и кадрови интриги. Изразиха надежда следващия път да има ясно мнозинство, както и ясна кандидатура от първа сила в съвета. Антон Хекимян призова кметът лично да се ангажира с разговорите.

Според Георги Георгиев пък ГЕРБ не страдали от кадрови проблеми и амбиции като опонентите си, а искали София да заработи.

Кой дърпа ръчната спирачка на СОС?

Кой дърпа ръчната спирачка на СОС?

ГЕРБ твърдят, че има сделка между Васил Терзиев и Борис Бонев