Изключително тревожна тенденция, която продължава. Градът и кметът на София са заложник на политическия инат на част от групата на ПП/ДБ/СС. Крайно време е да разберат, че те спечелиха изборите, имат най-голямата група в СОС, но по нищо не си личи, че имат такава. За мен е необяснимо да кажат, че ще гласуват по съвест, а след това да пуснат 23 недействителни бюлетини. Това коментира Георги Георгиев от ГЕРБ след провала на поредното гласуване за избор на председател на СОС.

Той отново преповтори тезата си, че има сделка между Васил Терзиев и Борис Бонев вторият да е шеф на СОС.

ГЕРБ все пак са донякъде обнадеждени от това, че днес за първи път Бонев не бе издигнат за председател. Готови са за разговори, но само и единствено ако на тях се посочат конкретни имена и конкретно откъде ПП/ДБ/СС ще търсят подкрепа.

"Защото разговори само по политики не са разговори", отсече Антон Хекимян на въпрос на News.bg.

На свой ред пред медиите ПП/ДБ/СС също бяха остри, но срещу ГЕРБ - според тях те "дърпали ръчната спирачка" на Столичния общински съвет.

Борис Бонев подчерта - заради разбирането, че неговата кандидатура този път би довела отново до същото, групата общинари единодушно решили да не издигат кандидат и да оставят останалите 38 съветници да съставят мнозинство. "Това, което се видя, е, че без групата ни избор на председател не може да се осъществи. Това е много ясно послание, което другите партии са получили, и се надявам, че ще влязат в следващите разговори с по-разумни и смислени аргументи".

Борис Бонев оттегли кандидатурата си, но СОС за трети път не си избра шеф
Обновена

Борис Бонев оттегли кандидатурата си, но СОС за трети път не си избра шеф

Никой от останалите кандидати не получи и близо до нужните 31 гласа

Дали ПП/ДБ/СС ще издигнат кандидат и кой ще бъде той при следващия, четвърти опит - все още неясно.

"Когато вземем решение в групата, ще излезем и ще обявим какви ще бъдат нашите следващи стъпки. Това, което е важно, е, че независимо от опитите на колегите от ГЕРБ да вкарват клинове между нас, са неуспешни и ние сме изключително обединени", уклончив бе на наш въпрос Бонев.

От основно значение са разговорите по политики за София, противно на твърденията на ГЕРБ, като ако такива има, ще се поставят и въпросите за конкретни имена, посочиха на свой ред представителите на ПП и ДБ в групата.

Терзиев се надява СОС да заработи, но не се отказва от Бонев

Терзиев се надява СОС да заработи, но не се отказва от Бонев

До края на седмицата ще представи новия си екип

И днешното развитие, или по-скоро липсата на такова, показвало, че ГЕРБ чакали да управляват заедно с ПП/ДБ/СС по модел на сглобката на национално ниво, смята пък Иван Таков от БСП. Той отново отрече и твърденията на ГЕРБ, че има течащи договорки между социалистите и ПП/ДБ/СС, като на последния разговор е било говорено единствено и само за политики, а не за имена и постове.

Деян Николов от "Възраждане" пък преповтори апела си към първата и втората политически сили в съвета, отправен и преди седмица - просто трябвало Кирил Петков да звънне по телефона на Бойко Борисов, за да се реши създалия се ребус. "Възраждане" са категорични - и при следващото заседание на СОС след седмица ще издигнат свой кандидат и ще подкрепят само и единствено него.

Деян Николов доволен, че "Възраждане" влизат в СОС

Деян Николов доволен, че "Възраждане" влизат в СОС

Все още няма решение дали ако Ваня Григорова отиде на балотаж ще я подкрепят