Надявам се работата на Столичния общински съвет да се отпуши. Това коментира на въпрос на News.bg кметът на София Васил Терзиев, който говори пред медиите след първата копка на новия лъч на метрото в "Слатина".

Дали обаче за трети пореден път кандидатът на "ПП/ДБ/Спаси София" за председател на СОС Борис Бонев ще бъде издигнат, Терзиев не бе особено словоохотлив: "Няма да го коментирам сега, в четвъртък ще имаме повече коментари".

Терзиев обеща още - до края на седмицата ще представи новия си екип.

А как вървят преговорите с останалите политически сили в Столичния общински съвет - Терзиев е говорил с всички, с изключение на групата на ГЕРБ и представителя на ВМРО Карлос Контрера.

Борис Бонев не се счита за препъникамък в СОС

Борис Бонев не се счита за препъникамък в СОС

ГЕРБ били креслива опозиция, която не дава решения

Столичният градоначалник направи равносметка и на зимната обстановка в столицата от последните дни. "Трудни няколко дни, най-вече защото падна тежък сняг, както виждате, много от дърветата са още с листа, имаше паднали клони и прекъснати електропроводи".

Основните пътни артерии са почистени, остават кварталните улици, а по-късно през седмицата Терзиев ще организира среща с всички отговорни органи, за да се направи оценка на свършеното. "Какво направихме добре, какво не, как можем да ангажираме квартални доброволци, така че да бъде по-ефективно следващия път."