Същността на демокрацията е правилата да бъдат спазвани от всички, затова призоваваме народният представител Явор Божанков да напусне парламента.

С такава позиция излезе общинският съвет на БСП в Горна Оряховица в подкрепа на решението за изключване на Явор Божанков от състава на ПГ на БСП.

Припомняме, повод за неговото отстранение от социалистическата партия стана изказването му и даденият от него глас "за" предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна, въпреки решението на Националния съвет на БСП и Общото събрание на парламентарната група да се гласува "против".

Божанков: БСП не е еднопосочна улица, разводът ни е окончателен

Божанков: БСП не е еднопосочна улица, разводът ни е окончателен

Няма намерение да напуска Народното събрание, както го призоваха

Според социалистите от Горна Оряховица Явор Божанков сам е потърсил причина, поради която да бъде изключен от партията, а мотивите предстоят да станат ясни. Ценностите, които изповядва Божанков, се разминават напълно с идеите на лявата партия, която го вкара в парламента, поясняват горнооряховските социалисти.

В позицията си те споделят разочарованието си и усещат предателството на Божанков, заради което нямат представител в 48-ото Народно събрание. От БСП-Горна Оряховица разчитат съвестта на Божанков да се обади и да напусне парламента.

Социалистите припомнят, че през последните пет парламентарни избора на БСП в Горна Оряховица са подкрепяли и издигали за народен представител Явор Божанков, както и за кмет на местните избори. Тъжни от факта, че пътищата им се разделят, все пак му пожелават успех в следващите предизвикателства.