Никола Минчев вижда гласовете за ГЕРБ, ако вторият мандат стигне до ПП, ще направят усилия за кабинет.

Добре е да има правителство и парламент, защото обстановката в държавата е сложна и e нужно всички институции да функционират нормално. 

Татяна Дончева: Малките партии нямат ключ за съставяне на кабинет

Татяна Дончева: Малките партии нямат ключ за съставяне на кабинет

Лидерите им са малки

Това заяви бившият председател на 47-то Народно събрание от "Продължаваме промяната" в предаването "На фокус" по Нова телевизия.

"ПП никога не се е страхувала да управлява страната, но този път бившите управляващи не са първа политическа сила. Първата е на ход, прехвърли Минчев топката в полето на ГЕРБ за съставяне на кабинет. Сега, когато ГЕРБ-СДС са първи със същия брой депутати, тяхна е отговорността да направят редовно правителство. Всичко зависи от тях", отбеляза Минчев.

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг

Той вижда, че има парламентарни гласове, с които ГЕРБ да направи правителство. Ако вторият мандат стигне до ПП, ще направят усилие, но нека първо да стигне до нас, коментира Минчев.

Това, с което ние спечелихме над половин милион избиратели, е заявката, че продължаваме по пътя, който сме поели - разграждане на модела на ГЕРБ. След изборите да тръгнем в обратната посока и да подкрепим ГЕРБ, значи да предадем избирателите, обясни Минчев.

БСП е против износ на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

БСП е против износ на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

Кирил Добрев не иска промяна, иска реванш, заяви Нинова

Той не смята, че бившите депутати от "Има такъв народ" са навредили на ПП, след като ги включиха в листите си за предсрочните парламентарни избори.

ПП имали късмета да управляват в доста трудни времена на геополитическа криза, войната в Украйна, високата цена на тока и газа, инфлацията. Винаги търсим причините вътре в себе си, но в този момент на тежко управление, все пак успяхме да излезем в добра кондиция, доволен е бившият парламентарен шеф.

Винаги има разочарование, когато си тръгнал за победата на изборите. Не получихме първия мандат, така че има равносметка, но важното е да видим какво не сме го направили сега, за да го направим по-добре, подчерта той.

Асен Василев: Експертното правителство е мантия на нелицеприятна коалиция

Асен Василев: Експертното правителство е мантия на нелицеприятна коалиция

Позицията на партията му е национално отговорна

Във връзка със закупуването на нови изтребители "Грипен" или F-16, Минчев заяви, че е важно как първите могат да работят с вече поръчаните F-16.

ПП нямат конкретна формирана позиция по темата, но подкрепят усилията за модернизация на българската армия.

Позицията на президента Румен Радев, който не подписа Декларацията за ускорено присъединяване на Украйна в НАТО, е неприемлива, оцени Минчев.