Справянето с бунта в мигрантския център в Харманли няма да ни предпази от бъдещи подобни случаи. Това стана ясно от думите на лидера на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Корман Исмаилов пред БНР.

Исмаилов посочи, че страната ни е близо до много сериозни конфликти. "Не сме застраховани и защитени от нищо. Политическата експлоатация на тези събития е неприятна. Справянето с този случай няма да ни предпази от бъдещи такива", каза Исмаилов, който е получил образованието си в Коня.

Според Исмаилов са необходими твърди мерки срещу провокаторите на бунта, срещу тези, които не за първи път са нарушили правилата и законите в страната. Лидерът на НПСД подчерта явната разлика между сирийските бежанци и афганистанските мигранти.

400 арестувани мигранти след бунта в Харманли
Обновена

400 арестувани мигранти след бунта в Харманли

Обстановката към момента е спокойна

Корман Исмаилов ще се оттегли от председателския пост на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД), заяви самият той.

"Мисля, че е време да предам щафетата, така че в новата ситуация да имаме по-активно, динамично, ново лидерство", каза Исмаилов преди партийния форум на Народна партия "Свобода и достойнство".

Според него има много достойни, качествени личности, които могат да поемат лидерството. Предстоят дебати и номинации, категорично ще има състезание, така Исмаилов отговори на въпроса дали Касим Дал ще оглави партията на предстоящото отчетно-изборно събрание след учредяването на партията преди четири години.

"Не сме партия от лидерски тип. Доказахме своята идентичност като дясна партия с евроатлантическа ориентация", каза Исмаилов, според когото е трудно да се говори за нова линия, защото има ясно позициониране, ясни рамки на принципите и ценностите.

След процесите на раздробяване в политическото пространство предстои процес на по-силна консолидация, допълни Исмаилов.