Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) изпрати позиция до редовното правителство, призоваваща да бъдат гласувани нужните закони за присъединяване към Еврозоната, Шенген. Работодателската организация я адресира до министър-председателя Николай Денков, председателя на Народното събрание Росен Желязков, финансовия министър Асен Василев и икономическия министър Богдан Василев. В документа ССИ призова още да бъдат приети определени стъпки, чрез които да се подобри бизнес средата в България за малките и средните предприятия. Апелът е подписан от Алексей Петров, изпълнителният директор на учреждението.

Работодателската организация изразява очакването си да бъде защитена енергийната осигуреност на бизнеса и да има сигурност за плащанията по проектите в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Според позицията е необходимо да се възстанови регулярността на плащанията към бизнеса, особено тези по линия на европроектите от изминалия програмен период 2014-2020 г. ССИ пожела улесняването на допускането до българския трудов пазар на работници от трети страни, тъй като в България има липса на работна ръка.

Организацията още апелира в правителството да се фокусират върху скоростното внасяне и гласуване на балансиран бюджет, както и да изведат като приоритет подготовката на бизнеса и икономиката за изпълнение на изискванията на Зеления пакт. Освен това предлага на редовното правителство да предприеме решителни стъпки за изграждането на националната система за киберсигурност, включително създаване на държавна структура, която да се фокусира върху въпросите на киберсигурността и интеграцията на държавата в европейската екосистема за киберсигурност.

Застрахователите предупреждават за поскъпване на Гражданска отговорност

Застрахователите предупреждават за поскъпване на Гражданска отговорност

Опасяват се и от застрахователни измами