Министър-председателят на България Сергей Станишев обяви днес в Созопол, че разумната финансова политика по отношение на бюджетния сектор предпазва страната ни от негативния ефект на икономическата и финансова криза.

Валутният борд, големият фискален резерв и бюджетните излишъци в последните години са важни фактори, които на този етап успяват да предпазят икономиката ни от силен срив, каза още Станишев.

Премиерът не отрече, че кризата вече има своето негативно влияние в страната, но коментира, че то не е така силно, както в други държави, които изпитвали вече големи трудности и молят МВФ за помощ.

Премиерът беше в Созопол, за да открие нова водоемна станция. Той каза още и че малкият остров „Св. Кирик" ще стане атрактивна дестинация за туризъм в близките години. За тази цел правителството разработвало инвестиционен план.

Министър-председателят коментира и че при необходимост ще ползва чужди експерти за разрешаване на проблеми, свързани с административната реформа, публичния сектор и в сферата на правосъдната система